Hlavní obsah

VIDEO: Kuriózní moment. Rozhodčí přihrál basketbalistům Hapoelu na rozhodující koš

K velmi kuriózní situaci došlo v závěru utkání izraelské ligy mezi týmy Hapoel Jeruzalém a Maccabi Tel Aviv. Domácí basketbalisté ještě půl minuty před koncem čtvrté čtvrtiny prohrávali o jeden bod, pak ale přišel moment, jenž vše změnil. Jednou z hlavních rolí přitom sehrál rozhodčí a jeho nechtěná přihrávka na volného Yotama Halperina, který trojkou zajistil Hapoelu vítězství.

Rozhodčí přihrál hráči na rozhodující koš.

 
Článek

Hapoel toužil po skalpu účastníka Euroligy, který si těsně před koncem udržoval mírný náskok. Běžela poslední minuta a domácí prohrávali 84:85. Jednu z posledních akcí vedl rozehrávač Derwin Kitchen. Od spoluhráče dostal přesnou přihrávku za tříbodový oblouk, ke střele se ale neodvážil.

Pronikl tedy s míčem až pod koš, odkud hledal volného spoluhráče Yotama Halperina. Přihrávka však postrádala přesnost a balón mířil do zámezí. Jenže Hapoelu pomohlo štěstí. Míč totiž trefil jednoho z arbitrů, který nestihl uhnout. Od sudího se balón odrazil k Halperinovi a ten trojkou překlopil výsledek na stranu Jeruzaléma.

Tel Aviv už ve zbylých vteřinách odpovědět nedokázal a podlehl domácím 85:87. Hapoel díky výhře přeskočil svého protivníka v tabulce a je třetí. Maccabi patří čtvrtá příčka.

Reklama

Související témata: