Hlavní obsah

Nymburk - USK Praha 69:50Nymburk při Bendově návratu porazil basketbalisty USK

Nymburk

Basketbalisté Nymburku v dohrávce 6. kola NBL porazili doma USK Praha 69:50. Pro úřadujícího mistra, který vyhrál i sedmý ligový duel sezony, je však nejdůležitější zprávou, že po zranění nastoupil reprezentační pivot Petr Benda. Žádný z hráčů v utkání nedal dvouciferný počet bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Nymburský Petr Benda

Článek

Benda měl už od jara zdravotní problémy, ty sice zažehnal a odjel s národním týmem na mistrovství Evropy, ale v průběhu přípravy na novou sezonu si znovu poranil koleno a musel na operaci. Nastoupil až dnes, proti USK strávil na palubovce přes deset minut a stihl zaznamenal čtyři body a tři doskoky.

Trenér Nymburku Kestutis Kemzura se snažil při náročném programu šetřit opory na nedělní duel VTB ligy s Kazaní, a tak nejvíce prostoru dostali mladí čeští hráči Tomáš Pomikálek a Lukáš Palyza, který byl s devíti body nejlepším střelcem Nymburku společně s dalším mladíkem Martinem Křížem. Za USK dal devět bodů juniorský reprezentant Lukáš Feštr.

Basketbalová Mattoni liga mužů - 6. kolo:
Nymburk - USK Praha 69:50 (23:17, 43:29, 58:39)
Nejvíce bodů: Palyza a Kříž po 9, Houška, Simmons, R. Rančík a M. Rančík po 8 - Feštr 9, Šafarčík a Votroubek po 8. Rozhodčí: Vyklický, Nejezchleb, Komprs. Fauly: 16:18. Trestné hody: 15/11 - 13/9. Trojky: 6:5.

Reklama

Související témata: