Hlavní obsah

Basketbalisté Prostějova se nadřeli na výhru v Jindřichově Hradci

Praha

Basketbalisté Prostějova s potížemi potvrdili roli favorita v utkání s Jindřichovým Hradcem, na jehož palubovce zvítězili 78:76. O výhře druhého týmu ligové tabulky rozhodl půl minuty před koncem Bohačík. Ve druhé čtvrtině přitom vedli Hanáci nad desátým celkem soutěže už o 19 bodů.

Článek

O třetí místo přišly Pardubice, které prohrály v Ústí nad Labem 81:89. První desetiminutovku přitom hosté ovládli rozdílem deseti bodů. Do poločasu však Severočeši zlepšenou střelbou a výborným doskakováním zápas otočili. Ve 37. minutě snížily Pardubice na 71:73, ale Ústí zvládlo dramatický závěr. Nejlepším střelcem utkání byl autor 24 bodů Steffeck, který dal šest trojek.

Ústí má na páté příčce stejnou bilanci jako Pardubice 11 vítězství a šest porážek. Na třetí pozici se dostal Děčín, který porazil Svitavy 99:79. Necelých osm minut před koncem vedli domácí jen o dva body, ale koncovku jasně ovládli.

Nejjednoznačnější výhry dosáhla Ostrava, která rozstřílela USK Praha 104:70. Zásluhu na tom mělo hned sedm hráčů, kteří nastříleli přes deset bodů, v čele s autorem 21 bodů Čížem.

Basketbalová Mattoni liga mužů - 18. kolo:
Ostrava - USK Praha 104:70
Kolín - Brno 86:82
Děčín - Svitavy 99:79
Ústí nad Labem - Pardubice 89:81
Jindřichův Hradec - Prostějov 76:78

Reklama