Hlavní obsah

Kubala s Dumkem budou na písku v Durbanu nejhůře devátí

Durban

Přemysl Kubala s Janem Dumkem dosáhli na závěrečném turnaji sezóny v beachvolejbalu nejlepšího společného výsledku na Světovém okruhu. V jihoafrickém Durbanu, kde jsou při neúčasti řady špičkových dvojic nasazeni jako šestnáctky, vyhráli všechny tři zápasy ve skupině a prošli rovnou do druhého kola play off. Mají tak jistotu, že skončí nejhůře na děleném devátém místě.

Článek

V druhém kole se Kubala s Dumkem utkají v sobotu o postup do čtvrtfinále s tureckým párem Selcuk Sekerci, Murat Giginoglu.

Bývalý reprezentant v šestkovém volejbale a olympionik Kubala, jenž příští týden oslaví čtyřicetiny, se vrátil k sedmadvacetiletému Dumkovi v létě po pěti letech. Hned vyhráli Super Cup v Praze a v Durbanu absolvují devátý společný turnaj Světového okruhu.

Ve skupině porazili Nory Kvamsdala, Hordvika i pár z Namibie Hlupic, Fischer 2:0 na sety a pak 2:1 domácí jedničky Frederickse s Williamsem. Jejich soupeři pro čtvrtfinále zatím nejsou známi.

V soutěži žen při neúčasti olympioniček Kristýny Kolocové s Markétou Slukovou startovaly dva mladé české páry. Martina Jakubšová s Dianou Žolnerčíkovou jeden zápas ve skupině vyhrály a dělí se o 17. místo, Michaela Vorlová s Hanou Třešňákovou skončily bez výhry na dělené 25. příčce.

Reklama