Hlavní obsah

Mitchella prodáme jen za deset miliónů, vtipkuje manažer ústeckých basketbalistů Hrubý

Josef PešoutSport.czPrávo

Nevídaným oživením Mattoni NBL jsou v letošní sezóně basketbalisté BK Sluneta Ústí nad Labem. A to především díky čtveřici nových Američanů, kteří tvoří kvalitní jádro týmu a jsou hnacím motorem severočeského celku. Z tohoto kvarteta zatím nejvíc vyčnívá rozehrávač Kwamain Mitchell. Tvůrce hry, vynikající střelec a nezdolný bojovník je nejen v ústeckých basketbalových kruzích označován za aktuálně nejužitečnějšího hráče soutěže!

Článek

A když někdo září, hned se kolem něj mohou vytvořit polemiky a úvahy o případné nabídce z ještě lepšího klubu. „Musím všechny spekulace utnout. Američané zůstanou v našem týmu do konce sezóny, i kdyby čert na koze jezdil," prohlásil emotivně generální manažer ústeckého klubu Tomáš Hrubý po vítězném zápase Severočechů s Pardubicemi.

„Ale jestli nám za Mitchella někdo dá deset milionů korun, pak by třeba odešel. Ta částka je v basketbale z oblasti astronomie," pokusil se Hrubý o úsměvnou glosu. Slova uznání ale má i pro Mitchellovy krajany. „Jejich herní kvality jsou také obrovské. Lewis a Steffeck to potvrdili právě v duelu se silnými Pardubicemi. A nechci zapomínat ani na Emersona," podotkl manažer.

Ústecký soubor si vysloužil respekt na tuzemské basketbalové scéně. „Pokud k nám takhle přistupují soupeři, je to pro nás jen dobře. Přesto se nevznášíme v oblacích. Do každého utkání jdeme s pokorou. Cítím, že kluci rostou nejen herně, ale i v hlavách, tedy po psychické stránce. Za začátku sezóny jsme si libovali, že jsme v laufu a že prožíváme pěkné období. Stává se, že tým během roku vyskočí. Jenže z naší strany v tom není už jen nadšení. Na rovinu řeknu, že nikdo nečekal takový průběh soutěže. V Ústí se nevyhrává. A mám ještě přání, abychom vyprodali domácí halu a usadili se v první šestce tabulky," vykládal Hrubý.

„Basketbalem se bavíme," doplnil jeden z nejzkušenějších hráčů David Šteffel. „Je to velká zásluha trenéra Martina Stavěla, který nás dokáže na zápasy připravit. Víme, co můžeme od soupeřů čekat. Na týmu si cením, že podle potřeby dovedou zaskočit i mladí kluci z lavičky. Byť třeba nemají velkou porci minut, jsou přínosem a naše hra jejich přítomností na palubovce neklesne. A to se hraje jinak, než kdybychom spoléhali jen na základní pětku nebo maximálně šest hráčů," dodal Šteffel.

A přiznal, že se Ústečtí těší na severočeské derby na půdě sousedního Děčína ve středu 18. prosince!

Reklama