Hlavní obsah

Welsch proseděl prohru Clevelandu na lavičce

PRAHA

Basketbalisté Clevelandu v zámořské NBA nestačili na Chicago. Na palubovce Bulls ztratili vyrovnaný zápas až v prodloužení, v němž se jim vůbec nedařilo a prohráli ho 2:14. Jiří Welsch sledoval porážku Cavaliers 90:102 znovu jen z lavičky.

Foto: archiv

Jiří Welsch.

Článek

Cleveland před poslední čtvrtinou prohrával o šest bodů, ale ztrátu dokázal smazat. O vyrovnání se úspěšným trojkovým pokusem zároveň se závěrečným klaksonem postarala jeho největší hvězda LeBron James.

Do prodloužení však domácí hráči vlétli jako uragán. Hned na začátku nastříleli jedenáct bodů, aniž soupeřům dovolili skórovat. Chicago vyhrálo už poosmé za sebou a má velmi blízko k tomu, aby se poprvé po skončení kariéry Michaela Jordana dostalo do vyřazovacích bojů.

Až v nastaveném čase se rozhodl ve čtvrtek i zápas mezi basketbalisty Indiany a Miami. Domácí Pacers vedoucí tým Východní konference porazili 114:108. Miami nepomohlo ani sedmatřicet bodů Dwyana Wadea, domácí Reggie Miller jich totiž nastřílel jednatřicet a jen o dva méně přidal jeho spoluhráč Stephen Jackson.

Floridský tým od vítězství dělily pouhé dvě desetiny vteřiny

Floridský tým přitom od vítězství dělily pouhé dvě desetiny vteřiny. Wade deset vteřin před koncem dostal Miami do vedení 94:91 a Jackson vzápětí minul trojkový pokus. Jeho spoluhráči však míč doskočili a znovu ho našli osamoceného za čarou pro tříbodové koše; tentokrát se již Jackson nemýlil.

Postup do play off se značně vzdálil basketbalistům Los Angeles Lakers. I když Kobe Bryant nastřílel šestadvacet bodů, bývalí šampioni na domácí palubovce podlehli Minnesotě 96:105. V tabulce Západní konference jsou Lakers desátí s výraznou ztrátou na Denver a Memphis, kteří se dělí o sedmé místo.

Vítězům NBA z let 2000 až 2002 tak reálně hrozí, že poprvé po jedenácti letech budou v rozhodujících bojích o titul chybět.

Chicago - Cleveland 102:90 po prodl.
Nejvíce bodů: Gordon 21 - Gooden 27
Nejvíce doskoků: Chandler 14 - Gooden 12
Nejvíce asistencí: Gordon 14 - James 7
Indiana - Miami 114:108 po prodl.
Nejvíce bodů: Miller 31 - Wade 37
Nejvíce doskoků: Davis 11 - O'Neal 13
Nejvíce asistencí: Johnson 13 - Wade 6
Los Angeles Lakers - Minnesota 96:105
Nejvíce bodů: Bryant 26 - Garnett 23
Nejvíce doskoků: Mihm 10 - Garnett 12
Nejvíce asistencí: Bryant 6 - Garnett 6

Reklama