Hlavní obsah

Sýkora končí u basketbalistek Trutnova, střídá ho Gaisler

PRAHA

Zdeněk Sýkora končí jako hlavní trenér trutnovských basketbalistek a do konce sezóny povede tým vicemistryň republiky Eduard Gaisler. Křest si v první lize prožije v sobotním domácím semifinále s USK Praha. Trutnov se v něm pokusí vysokoškolačky poprvé porazit a prodloužit semifinálovou sérii.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Trutnovské hráčky brání Kamilu Vodičkovou z Dynama Moskva (v modrém) - ilustrační foto.

Článek

"Po vzájemné dohodě došlo k ukončení spolupráce s hlavním trenérem Zdeňkem Sýkorou, a to s okamžitou platností," oznámil prezident trutnovského týmu Tomáš Hendrych. Pro další část play off k družstvu 'povýšil' od starších dorostenek hrajících extraligu Gaisler.

"Bude působit u družstva do konce sezóny," dodal Hendrych s tím, že pro nový soutěžní ročník přijde do Trutnova nový trenér. Gaisler v minulosti vedl muže Draka Trutnov ve druhé a třetí lize a také ligové dorostence, při své první sezóně se staršími dorostenkami postoupil do play off.

Sýkora působil v Trutnově třetí sezónu. Po příchodu z Pardubic v roce 2002 nejprve dělal asistenta Ivanu Burkertovi a Janu Jahelkovi, s nimiž získal bronzové medaile. Od ročníku 2003/04 se stal hlavním koučem a tým Loko dovedl k historickému druhému místo. Díky tomu si letos s trutnovskými hráčkami zahrál prestižní Evropskou ligu.

Sýkora odchází z Trutnova s bilancí 54 vítězství a 36 porážek v lize. V evropských pohárech absolvoval na lavičce 24 zápasů, z toho pět vítězných.

Reklama

Související témata: