Hlavní obsah

Oklahoma City - Orlando 101:98Oklahoma je v NBA stále doma neporažená

New York

Basketbalisté Oklahomy vyhráli v NBA i dvanáctý domácí zápas a před svými diváky zůstávají v této sezóně stále neporaženi. Proti Orlandu sice v nedělním utkání málem v poslední části promrhali šestnáctibodový náskok, ale soupeři se nepovedlo v poslední části přiblížit na méně než dva body a Thunder zvítězili 101:98.

Foto: Mark D. Smith, Reuters

Střelcem zápasu byl domácí Kevin Durant (vlevo) s 28 body.

Článek

"S naší obranou to bylo celý večer nahoru dolů a závěr jsme neodehráli dobře. Měli jsme tam tři čtyři trháky, kdy jsme to v obraně zamkli, ale zbytek času jsme jen doufali, že se nebudou trefovat," vyjádřil se kriticky kouč Oklahomy Scott Brooks.

Dvanáct výher před vlastními diváky na úvod sezóny zaznamenala Oklahoma naposledy v ročníku 1993/94, kdy ještě klub sídlil v Seattlu. Střelcem zápasu byl domácí Kevin Durant s 28 body, Russell Westbrook přidal 20 bodů a 12 doskoků. Hosty vedl Arron Afflalo s 25 body.

Portland výhru vydřel

Lepší bilanci v Západní konferenci má jen Portland, 21. výhru v sezóně ale vydřel až v prodloužení. V Detroitu byl hrdinou hostujícího týmu Damian Lillard, který střelou v poslední vteřině nastavení zařídil výhru 111:109. Trail Blazers přitom ještě v poslední čtvrtině prohrávali o 13 bodů. Dokázali ale vyrovnat a v závěru dodatečné pětiminutovky vzal na sebe odpovědnost Lillard, který se prosadil po otočce střelou z odskoku. Po propadnutí míče košem zbývala jediná setina sekundy, a tak domácí neměli čas na odpověď.

"Hodně to vypovídá o našem charakteru. Včera jsme hráli v osm večer, sem jsme přijeli pozdě, špatné počasí, unavení hráči, těžké nohy proti týmu, který na vás čeká. A to je těžké zvítězit na hřišti soupeře i bez všech těchto věcí," prohlásil muž rozhodujícího okamžiku Lillard. Ke svým 23 bodům se ale pořádně protrápil, protože trefil jen šest z 21 pokusů z pole. LaMarcus Aldridge pomohl Portlandu 27 body a 12 doskoky, domácím bylo málo 31 bodů Joshe Smithe.

Výsledky NBA:
Denver - New Orleans 102:93
Detroit - Portland 109:111 po prodl.
Memphis - Minnesota 93:101
Oklahoma City - Orlando 101:98
Phoenix - Golden State 106:102
Sacramento - Houston 106:91

Reklama

Související témata: