Hlavní obsah

Basketbalistky Brna budou proti Fenerbahce postrádat dvě opory

Brno

Bez zraněných opor Aleny Hanušové a Ivany Jalčové se musejí obejít basketbalistky IMOSu Brno ve středečním utkání Evropské ligy s Fenerbahce Istanbul. Obě hráčky nedohrály před dvanácti dny utkání v Madridu s Rivasem a od té doby netrénují. Hanušová má poraněný palec, Jalčovou trápí problémy s lýtkem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Alena Hanušová z Brna (vpravo) proti Fenerbahce nenastoupí.

Článek

"Individuálně chodí do posilovny. Zatím ani lékař neví, kdy začnou trénovat. Pokud nebudou Hanušová s Jalčovou ve středu hrát, tak bychom jen nadlidským výkonem mohli utkání zvládnout," uvedl na tiskové konferenci kouč Brňanek Jan Bobrovský.

Basketbalistky Fenerbahce vyhrály všech pět dosavadních zápasů v Evropské lize a vedou skupinu B. "Dělali jsme si rozbor jejich posledního zápasu s Rivasem, který Fenerbahce vyhrál rozdílem 24 bodů. O síle základní sestavy nejlépe vypovídá, že v ní například není výborná Polka Bibrzycká. Společně s ní jsou pouze na lavičce s výjimkou rozehrávačky Vardarliové i turecké reprezentantky," poznamenal Bobrovský.

Fenerbahce Istanbul má v kádru devět zahraničních hráček ze šesti zemí. Hlavní sílu představují zkušené Američanky Pondexterová s McCoughtryovou a pivotky Srbka Matovičová s Estonkou Veramejenkovou.

Reklama

Související témata: