Hlavní obsah

Cleveland - Portland 116:119Lillard podruhé za sebou rozhodl v poslední vteřině zápas NBA

New York

Damian Lillard v druhém utkání NBA za sebou rozhodl košem v poslední vteřině o výhře Portlandu. Tentokrát Trail Blazers díky němu dobyli palubovku Clevelandu po vítězství 119:116. Lillard stanovil výsledek svojí osmou trojkou v zápase 0,4 sekundy před koncem. Držitel ocenění pro nejlepšího nováčka uplynulé sezóny v neděli rozhodl dvoubodovou střelou duel v Detroitu.

Foto: Tony Dejak, ČTK/AP

I díky Damianu Lillardovi (vpravo) dobyl Portland palubovku Clevelandu.

Článek

"Poslední střela je to, co chtějí všichni velcí hráči. Velcí hráči trefují velké střely, což tady Lillard dnes dokázal. Hrál skvělý zápas a byl v laufu," řekl na adresu kata svého celku domácí rozehrávač Kyrie Irving.

Lillard díky osobnímu rekordu v počtu tříbodových košů nastřílel 36 bodů, k tomu přidal 10 asistencí; jen dva doskoky mu chyběly k zisku triple doublu. Portland díky němu oslavil už dvanácté vítězství na hřišti soupeřů v sezóně, za celý předchozí ročník uspěl jeho tým venku jen jedenáctkrát.

Skvělou formu potvrdil i LaMarcus Aldridge s 26 body a 15 doskoky, v domácím dresu dali Irving a Dion Waiters po 25 bodech.

Oklahomě zase pomohl Durant

Portland má s 22 výhrami proti čtyřem porážkám nejlepší bilanci v lize, těsně za ním následuje konkurent v Severozápadní divizi Oklahoma, jež si při stejném počtu proher připsala v úterý 20. vítězství. V Denveru vyhrála 105:93, k sedmému úspěchu za sebou pomohl 30 body Kevin Durant, s průměrem 28,6 bodu na zápas nejlepší střelec NBA.

Kobe Bryant přispěl 21 body k vítězství Los Angeles Lakers 96:92 na hřišti Memphisu. V šestém utkání po návratu po dlouhodobém zranění kolena slavil druhou výhru a vyrovnal své střelecké maximum z vítězného duelu proti Charlotte. "Vím, že jsem zpátky, když začínám trefovat 'jumpery', speciálně pak proti takovému obránci, jako je Tony Allen, zarputilému a neúnavnému. Začínám se cítit dobře," řekl Bryant.

Také jeho spoluhráč Pau Gasol dal 21 bodů, nedočkal se ale souboje s bratrem Marcem, který je zraněný.

Výsledky NBA:
Charlotte - Sacramento 95:87
Cleveland - Portland 116:119
Denver - Oklahoma City 93:105
Golden State - New Orleans 104:93
Memphis - LA Lakers 92:96

Reklama

Související témata: