Hlavní obsah

Oklahoma City - Chicago 107:95Basketbalisté Oklahomy si udrželi domácí neporazitelnost

Oklahoma City

Kevin Durant pomohl basketbalistům Oklahomy 32 body k vítězství 107:95 nad Chicagem. Tým Thunder zvítězil poosmé v řadě a prodloužil domácí neporazitelnost na třináct zápasů. Stejně úspěšný start do sezóny se tomuto klubu povedl naposledy v roce 1976, když ještě sídlil v Seattlu. V druhém čtvrtečním utkání NBA dokázalo oslabené San Antonio zvítězit na hřišti Golden State 104:102.

Foto: Mark D. Smith, Reuters

Kevin Durant (uprostřed) byl s 32 body největším tahounem Oklahomy.

Článek

Vedle Duranta dovedli Oklahomu k 21. výhře v sez¨´oně a udržení pozice nejlepšího týmu ligy především Russell Westbrook s 20 body a deseti asistencemi a náhradník Reggie Jackson, jenž dal 18 bodů. V dresu Chicaga byl nejlepší Joakim Noah s 23 body a 12 doskoky, ze zápasu však musel kvůli zranění kotníku odstoupit člen základní sestavy Bulls Jimmy Butler.

San Antonio zářilo i bez hvězd

San Antonio nastoupilo na palubovce Golden State bez zraněného Tonyho Parkera, chyběli i odpočívající veteráni Tim Duncan a Manu Ginobili. Přesto Spurs dokázali Warriors porazit podevatenácté z posledních 21 vzájemných utkání.

Vítězný koš zařídil po útočném doskoku dvě vteřiny před koncem Tiago Splitter. Pro brazilského pivota přitom šlo o jedinou úspěšnou střelu z pole v celém utkání. Marco Belinelli si v týmu Spurs 28 body vylepšil osobní rekord, domácí David Lee si připsal 32 bodů a rozehrávač Stephen Curry o dva méně.

Výsledky NBA:
Golden State - San Antonio 102:104
Oklahoma City - Chicago 107:95

Reklama

Související témata: