Hlavní obsah

Oklahoma City - Toronto 98:104V NBA padla poslední domácí tvrz, Oklahoma

Aktualizováno

Basketbalisté Oklahomy jako poslední v NBA přišli o domácí neporazitelnost v této sezóně. Po třinácti výhrách je zaskočilo Toronto, jež na palubovkách soupeřů zvítězilo už počtvrté za sebou, tentokrát 104:98.

Foto: Alonzo Adams, ČTK/AP

K výhře Toronta pomohl zejména Kyle Lowry s 22 body a devíti asistencemi.

Článek

Toronto zažívá nejdelší vítěznou sérii ve venkovních zápasech od roku 2002. K nedělní výhře pomohl kanadskému celku zejména Kyle Lowry s 22 body a devíti asistencemi. Dvouciferný počet bodů dali ještě čtyři spoluhráči, zatímco v dresu Oklahomy se nad deset bodů dostali jen Russell Westbrook (27) a nejlepší střelec soutěže Kevin Durant (24).

"Moc často neudržíte hráče jako Kevin Durant na uzdě. Nastřílel nějakých 24 bodů, ale na každý z nich se pořádně nadřel," řekl trenér Toronta Dwane Casey. Durant proměnil jen pět z 16 střeleckých pokusů z pole, k tomu přidal 12 úspěšných trestných hodů.

Toronto v 25. zápase vybojovalo jedenáctou výhru, přesto mu tato negativní bilance stačí na vedení v Atlantické divizi. Ve Východní konferenci jsou jen tři týmy s více než padesátiprocentní úspěšností (Indiana, Miami a Atlanta).

Nejdelší šňůru mají Clippers

Oklahomě skončila série devíti vítězných zápasů, nejdelší šňůru tak mají v lize momentálně Los Angeles Clippers. Lídři Pacifické divize slavili pátý triumf za sebou proti Minnesotě, byť ji porazili až po prodloužení 120:116. Hostům nestačil ani famózní výkon Kevina Lovea, který nastřílel 45 bodů a doskočil 19 míčů.

Timberwolves navíc vedli 14 vteřin před koncem normální hrací doby o dva body a vyhazovali z autu; měli tak jedinečnou šanci ukončit sedm zápasů trvající sérii porážek ve vzájemných utkáních. Domácí ale zdvojili Kevina Martina, obrali ho o míč a Jamal Crawford smečí zajistil prodloužení. V poslední minutě nastavení strhl vedení na stranu domácích Jared Dudley přesnou trojkou a pěti trestnými hody vítězství pojistil Chris Paul, jenž si celkem zapsal 19 bodů a 13 asistencí. Dařilo se Blakeu Griffinovi s 32 body a 10 doskoky.

Indiana přejela Boston

Indiana si upevnila vedení ve Východní konferenci jasnou výhrou 106:79 nad Bostonem. Lance Stephenson nasbíral 12 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí a připsal si už třetí triple double v sezóně; to v barvách Pacers naposledy dokázal Detlef Schremp v sezóně 1992/1993.

Výsledky NBA:
Indiana - Boston 106:79
LA Clippers - Minnesota 120:116 po prodl.
Oklahoma City - Toronto 98:104

Reklama

Související témata: