Hlavní obsah

Oklahoma City - Houston 117:86Basketbalisté Oklahomy se osamostatnili v čele NBA

Aktualizováno

Basketbalisté Oklahomy zdolali Houston 117:86 a s bilancí 25 výher a pěti porážek se osamostatnili v čele NBA. Už popáté za sebou prohráli Los Angeles Lakers, kteří podlehli Philadelphii 104:111.

Foto: Mark D. Smith, Reuters

Strůjcem vítězství Oklahomy byl s 33 body a 13 doskoky Kevin Durant (uprostřed).

Článek

Rozjetou Oklahomu zatím nezastavilo ani zranění Russella Westbrooka, který v pátek podstoupil operaci kolena a bude chybět minimálně do poloviny února. Bez svého hlavního rozehrávače si Thunder připsali už druhé vítězství. Jeho strůjcem byl s 33 body a 13 doskoky Kevin Durant. Osobní rekord 22 bodů přidal Jeremy Lamb.

"Nemůžeme to svádět na únavu. Musíme najít způsob, jak se s takovými situacemi poprat," řekl po utkání pivot Dwight Howard, jehož Rockets hráli čtvrtý zápas v pěti dnech.

James Harden si proti svému bývalému týmu Oklahomě tentokrát vybral slabší večer a dal jen osm bodů. Chandler Parsons byl s 15 body jediným členem základní sestavy Rockets, který se dostal do dvouciferných čísel.

Lakers se rozšiřuje marodka

Basketbalistům Los Angeles Lakers se nedaří a navíc se jim neustále rozšiřuje marodka. Tentokrát si z jejich palubovky odvezla vítězství Philadelphia, která předtím prohrála 13 utkání na hřištích soupeřů. Lakers na svém hřišti prohráli pět z poslední šesti zápasů.

V utkání proti Sixers si navíc poranil koleno Xavier Henry, který je momentálně pátým hráčem na marodce Lakers. Hollywoodskému celku nestačilo 26 bodů Nicka Younga, naopak hostům pomohlo 25 bodů Thaddeuse Younga a 22 bodů Evana Turnera.

Warriors otočili zápas

Golden State Warriors zvítězili v Clevelandu 108:104 po prodloužení, přestože v průběhu utkání prohrávali až o 17 bodů. Hvězdou zápasu byl Stephen Curry, jenž nasbíral 29 bodů, 11 asistencí a jediný doskok mu scházel k zisku triple - double. Cavaliers vedl s 27 body a devíti asistencemi Kyrie Irving.

Orlando porazilo Atlantu 109:102. Arron Afflalo nastřílel 21 bodů a hned šest jeho spoluhráčů se v dresu Magic dostalo do dvouciferných čísel. Fanouškům Hawks udělal radost jen Kyle Korver, který se opět trefil zpoza trojkového oblouku a připsal si již stý zápas v řadě, v němž se mu to podařilo.

Spurs k výhře dovedl Ginobili

V posledním nedělním utkání San Antonio porazilo Sacramento 112:104. Kings přitom ještě zkraje poslední části vedli o devět bodů. Spurs k výhře dovedl Manu Ginobili s 28 body. Hostům nestačilo 29 bodů a 14 doskoků DeMarcuse Cousinse.

Výsledky NBA:
Cleveland - Golden State 104:108 po prodl.
LA Lakers - Philadelphia 104:111
Oklahoma City - Houston 117:86
Orlando - Atlanta 109:102
San Antonio - Sacramento 112:104

Reklama

Související témata: