Hlavní obsah

Oklahoma City - Portland 94:98Další porážka s Portlandem připravila Oklahomu o vedení v NBA

Basketbalisté Oklahomy podlehli v silvestrovském šlágru NBA doma Portlandu 94:98 a přišli o vedení v soutěži. V čele zámořské ligy je vystřídala Indiana, která porazila Cleveland 91:76.

Foto: Mark D. Smith, Reuters

Kevina Duranta (vlevo) z Oklahomy se snaží zastavit Damian Lillard z Portlandu.

Článek

Portland prohrával v druhém poločase už o 13 bodů, ale dokázal skóre otočit. Jeho hráči si tak spravili chuť po předchozích dvou duelech, v nichž prohráli poslední střelou zápasu.

Oklahoma podlehla Portlandu i ve druhém vzájemném prosincovém utkání a připsala si teprve třetí porážku z posledních 23 zápasů. Nepomohl jí ani výkon Kevina Duranta, který nastřílel 37 bodů a doskočil 14 míčů. V poslední čtvrtině však tahoun Thunder dal jediný bod a v závěru minul pokus, jímž mohl vyrovnat.

Nejlepším hráčem vítězů byl LaMarcus Aldridge, jenž zaznamenal 25 bodů a 14 doskoků. Portland snížil svou ztrátu na velkého rivala v boji o první místo v Severozápadní divizi i celé Západní konferenci na půl zápasu.

S oběma rivaly drží na Západě krok San Antonio, které zdolalo Brooklyn 113:92. Hned šest hráčů Spurs se při střelbě dostalo do dvouciferných čísel v čele s Tonym Parkerem, který dal 18 bodů.

Indiana rozhodla o svém 25. vítězství v sezóně skvělou poslední čtvrtinou, v níž přehrála Cleveland 26:10. Pacers uspěli ve vzájemném souboji poosmé za sebou. Cleveland utrpěl šestou porážku v řadě a navíc přišel o svou hvězdu Kyrieho Irvinga, který si ve třetí čtvrtině poranil koleno.

Pošesté za sebou prohráli také oslabení Los Angeles Lakers, kteří podlehli doma Milwaukee 79:94. Hostům pomohl k vítězství nejlepším střeleckým výkonem v kariéře Brandon Knight, který dal 37 bodů. Dařilo se mu hlavně ve třetí části, v níž nastřílel 18 bodů.

Výsledky zápasů NBA:
Boston - Atlanta 91:92
Chicago - Toronto 79:85
Houston - Sacramento 106:110
Indiana - Cleveland 91:76
LA Lakers - Milwaukee 79:94
Oklahoma City - Portland 94:98
Orlando - Golden State 81:94
San Antonio - Brooklyn 113:92.

Reklama