Hlavní obsah

Konkurenci vnímám pozitivně a žijeme si svůj discopříběh, říká trenér Budínský o děčínském týmu

Děčín

Basketbalový trenér Pavel Budínský se poté, co mu skončila smlouva u reprezentačního mužstva a nebylo mu pokračování u národního týmu nabídnuto, může plně soustředit jen na klubové povinnosti v Děčíně. A věnuje se jim velmi intenzivně, což je ostatně jeho trenérským rysem už řadu let. „Snažíme se udržet vítěznou mentalitu,“ říká v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Pavel Budínský

Článek

Jak hodnotíte současné účinkování děčínských basketbalistů v Mattoni NBL?

Na to, že jsme v posledním údobí zaznamenali ekonomický propad, si pořád držíme solidní výkonnost. Nemáme v kádru Američany, kteří byli silní v individuálních činnostech, ale pořád fungujeme jako dobrý kolektiv. Více prostoru dostávají další hráči s potenciálem a nadějí na postupné zlepšování. Snažíme se udržet vítěznou mentalitu z předešlých ročníků.

Dlouho jste byli jasnou týmovou jedničkou severočeského regionu. V této sezóně se hodně prosazuje celek ze sousedního Ústí nad Labem. Co říkáte na rozmach tamního klubu?

Vnímáme ústecký progres, ale především se staráme sami o sebe. Žijeme si svůj discopříběh. Pro celou soutěž je dobře, když se najde tým, který má možnost přivést kvalitní zahraniční hráče. Zápasy s posíleným Ústím, majícím čtyři Američany, jsou lákadlem i pro děčínské diváky. Jsou tam emoce, náboj, souboje. A jelikož jsme soutěživí, bereme podobné konfrontace jako výzvu.

Zaskočil vás hodně odchod klíčové postavy Děčína Luboše Bartoně do Španělska?

Na situaci, že odejde v průběhu sezóny, jsme byli připraveni takříkajíc na papíře. A jakmile se blížil konec kalendářního roku, pochopili jsme, že se jeho loučení s Děčínem stane realitou. Dostal v polovině prosince nabídku od Valencie, což je i pro nás vyznamenání, jelikož zamířil do tak špičkového evropského klubu právě z Děčína. A tak jsme se nad jeho odchod povznesli a pracujeme dál.

Chystáte doplnění kádru?

Vypadá to, že sezónu dohrajeme s těmi kluky, kteří jsou v aktuálním kádru. V tom vidím naši filozofii. Prostě hráči, kteří dříve tolik nenastupovali, už dostávají větší minutové pasáže na palubovce. Uvolněné místo a herní prostor po Bartoňovi hodláme rozdělit mezi Bažanta, Jiříčka a další hráče.

Reklama

Související témata: