Hlavní obsah

Maďarsko - Česko 28:29Házenkáři překvapivě porazili v přípravě na ME Maďarsko

Čeští házenkáři vstoupili do přípravného turnaje v Maďarsku před mistrovstvím Evropy výhrou nad domácím výběrem 29:28. Svěřenci Vladimíra Habera a Jaroslava Hudečka vedli nad čtvrtým týmem z olympijských her v Londýně v prvním poločase už o pět branek. Po změně stran sice soupeř mocně dotahoval, ale Češi si už cenný úspěch vzít nenechali. V sobotu změří síly s dalším účastníkem ME Polskem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Český házenkář Filip Jícha.

Článek

"Vstup do turnaje se nám vydařil. Každé vítězství, kterého tady dosáhneme, je vizitkou a varováním pro naše soupeře na mistrovství Evropy. Vyhrát nad Maďarskem u nich doma, o to je ta vizitka cennější," řekl ČTK kouč Hudeček.

Čeští hráči potvrdili dobrou formu z poslední doby a navázali na výhru a remízu z listopadových přípravných duelů proti vicemistrům Evropy Srbům. Maďaři sice vstřelili během minuty první dva góly, pak už ale na palubovce nečekaně vládli hosté.

Výborně bránili a rychlými kontry otočili stav na 5:2 a posléze až na 10:5. Čtyř až pětibrankové vedení ale Češi do pauzy neudrželi a favorit snížil na poločasový stav 13:15.

"Během minuty jsme sice prohrávali 0:2, ale kluci se naštěstí uklidnili. Zpřesnili jsme hlavně obranu v čele s vynikající Štochlem a otočili jsme stav na 10:5. Myslím, že jsme domácí zaskočili," řekl Hudeček.

Po změně stran Maďaři v bouřlivé kulise zagresivnili hru a několikrát se jim povedlo vyrovnat, jenže hostující celek nápor ustál a v závěru měl pevnější nervy. "Ve druhém poločase se Maďaři snažili o zvrat, zvýšili agresivitu a rotovali se sestavou. Srovnali na remízový stav, ale my jsme se znovu dokázali odlepit na dva tři góly," pochvaloval si Hudeček.

Turnaj v Maďarsku je pro Čechy generálkou před startem mistrovství Evropy v Dánsku. V sobotu změří síly s Polskem a v neděli s Běloruskem. Na šampionát odcestují v závěru příštího týdne, 12. ledna vstoupí do mistrovství zápasem proti Rakousku.

Přípravný turnaj házenkářů v Gyöngyösi (Maďarsko):
Maďarsko - Česko 28:29 (13:15)
Sestava a branky ČR: Štochl, Mrkva - Babák, Bečvář 3, Horák 7, Hrstka 2, Jícha 5, Jurka 4, Kasal, Kubeš, Mráz 3, Sklenák 2, Sobol 1, Stehlík 1, Šindelář, Vančo 1.
Bělorusko - Polsko 29:28.

Reklama

Související témata: