Hlavní obsah

Česko - Bělorusko 3:0Volejbalistky začaly boj o MS výhrou nad Běloruskami

České volejbalistky začaly boj o zářijové mistrovství světa vítězstvím. Svěřenkyně italského trenéra Carla Parisiho dnes nedaly šanci Bělorusku a v Samokovu vyhrály přesvědčivě 3:0 po setech 25:20, 25:15 a 25.18. V sobotu se český výběr střetne s domácím Bulharskem.

Foto: Sport.cz

České volejbalistky oslavují zisk setu. Archivní foto.

Článek

V nejvyrovnanější první sadě volejbalistky vedly už o sedm bodů, ale před druhým technickým oddechovým časem se soupeř dotáhl na rozdíl bodu. Trenér Parisi poslal na servis místo Pastulové Hodanovou a střídání mu vyšlo. Podání Hodanová nedokázaly Bělorusky třikrát dobře zpracovat a náskok už Češky nepustily.

"Je důležité, že jsme je nenechaly pořádně rozehrát. Tahle výhra se počítá a je důležitá. Byly jsme naprosto v klidu, koncentrované a hrály jsme si svůj zápas," řekla smečařka Karolína Bednářová Radiožurnálu. "Bělorusky individuální sílu, kterou v týmu mají, dnes nepoužily, a dobře pro nás," uvedla Bednářová.

Druhou sadu měly volejbalistky pod kontrolou, tlačily Bělorusky kvalitním servisem a úspěšně bránily na síti i v poli. Na začátku třetího setu Češky pustily soupeřky poprvé v utkání do vedení, ale tříbodovou ztrátu smazaly a koncovku zvládly.

V prvním utkání skupiny Bulharky porazily Slovensko 3:1 na sety

Z pěti kvalifikačních skupin žen postoupí na MS v Itálii vítězové a dva týmy z druhých míst.

Kvalifikace mistrovství světa volejbalistek - skupina M v Samokovu (Bulharsko):
ČR - Bělorusko 3:0 (20, 15, 18)
Rozhodčí: Ovuka (Bosna), Timermanis (Lit.). Čas: 67 min. Diváci: 200.
Sestava ČR: Pastulová, Havlíčková, Bednářová, Vanžurová, Sajdová, Vincourová, libero Dostálová - Hodanová, Svobodníková.
Rozhodčí: Ovuka (Bosna), Timermanis (Lit.).
Bulharsko - Slovensko 3:1 (13, 19, -24, 24).
Tabulka:
1.ČR103:03
2.Bulharsko103:13
3.Slovensko011:30
4.Bělorusko010:30

Reklama

Související témata: