Hlavní obsah

Česko - Polsko 23:31Házenkáři ve druhém utkání turnaje v Maďarsku podlehli Polákům

Českým házenkářům nevyšel druhý zápas novoročního přípravného turnaje v Maďarsku před mistrovství Evropy. Po pátečním překvapivém vítězství nad domácím výběrem dnes podlehli Polsku 23:31 a utrpěli s tímto soupeřem už šestou porážkou za sebou. V neděli Češi zakončí své účinkování na turnaji soubojem s dalším účastníkem šampionátu Běloruskem.

Foto: Petr Horník, Právo

Házenkář Filip Jícha

Článek

Posledních šest utkání mezi českým a polským týmem skončilo o jediný gól, z toho pětkrát se radoval soupeř, další vyrovnaný souboj se ale tentokrát nekonal. Čechům se v utkání dvou účastníků nadcházející Eura od začátku nevedlo.

Nejprve sice ještě dokázali stáhnout tříbrankové manko, ale Poláci v závěru první půle zagresivnili hru a do kabin šli s vedením 14:10. Bronzový tým z mistrovství světa v roce 2009 pak definitivně rozhodl hned po změně stran, kdy odskočil na rozdíl osmi branek.

"Nechceme se tu hnát za každou cenu za výsledky, takže jsme obratu v utkání neobětovali větší než plánované nasazení opor. Ale je třeba zdůraznit, že s výkonem týmu určitě nemůžeme být spokojeni," řekl pro svazový web jeden z trenérů Vladimír Haber.

Horáka šetřili

"Měli jsme problém dodržovat taktické pokyny, oproti včerejšímu zápasu jsme nebyli disciplinování a soupeř toho dokázal využít," konstatoval Haber.

Do zápasu nezasáhl nejlepší střelec pátečního duelu s Maďary Pavel Horák. "Šetřili jsme ho kvůli odražené patě, ale mohu fanoušky uklidnit, že jeho start na Euru není nikterak ohrožený a zítra už nastoupí proti Bělorusům," uvedl druhý z trenérů Jaroslav Hudeček.

Turnaj v Maďarsku je pro Čechy generálkou před startem mistrovství Evropy v Dánsku. Po návratu z Gyöngyösi se budou připravovat doma, na šampionát odcestují v závěru příštího týdne. Do mistrovství vstoupí 12. ledna zápasem proti Rakousku.

Přípravný turnaj házenkářů v Gyöngyösi (Maďarsko):
ČR - Polsko 23:31 (10:14)
Sestava ČR: Štochl, Mrkva - Babák 2, Bečvář, Hrstka 2, Jícha 4, Jurka 1, Kasal 5, Kubeš, Mráz 2, Sklenák 2, Sobol 1, Stehlík 3, Šindelář, Vančo 1.
Maďarsko - Bělorusko 31:28
Tabulka:
1.Polsko210159:522
2.Maďarsko210159:572
3.Bělorusko210157:592
4.ČR210152:592

Reklama

Související témata: