Hlavní obsah

Česká republika - Bulharsko 0:3Volejbalistky prohrály v kvalifikaci mistrovství světa s Bulharskem

Samokov

České volejbalistky prohrály v kvalifikaci mistrovství světa s domácím Bulharskem 0:3 po setech 14:25, 19:25 a 22:25. V neděli Češky potřebují porazit Slovensko, aby měly šanci zahrát si v září v Itálii mezi elitou.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

V zápase s Bulharkami měly české hráčky v prvním setu problém na příjmu a sadu proto jasně ztratily. V druhém dějství díky sérii podání Anety Havlíčkové vedly 10:7, ale po nevynucených chybách a horším útoku nechaly Bulharky stav otočit.

"První dva sety jsme neplnily, co jsme si řekly. Měly jsme problémy, ale nejsou jen na příjmu nebo na servisu. Nemohly jsem se do toho celkově dostat," řekla Radiožurnálu univerzálka Havlíčková, autorka 19 bodů.

V třetí sadě se zdálo, že české reprezentantky zápas zdramatizují, jenomže dvakrát neudržely nadějný náskok. Nejdříve přišly o čtyřbodové vedení 15:11 a posléze i o tříbodové v poměru 21:18.

"Těžko říci, čím to je. Neřekla bych, že to je jenom koncentrací, možná se uspokojíme. Nevím. V koncovce jsme ale udělaly zbytečné chyby," řekla Havlíčková. Zápas ukončilo po hodině a čtvrt eso Bulharek.

Sajdová: Chyběla nám jistota

"V obraně v poli i na síti jsme byly takové chaotické," řekla blokařka Nikol Sajdová. "Myslím, že nám celý zápas chyběla jistota a soupeřky zakončovaly bez přemýšlení a bez větších problémů. My jsme se skoro dá se říci bály," dodala.

Bulharky mají z dvou utkání plný počet šesti bodů a jsou na nejlepší cestě skupinu M vyhrát. České svěřenkyně italského kouče Carla Parsiho proto musejí v neděli co nejvýrazněji zvítězit nad Slovenskem, aby měly šanci postoupit jako jeden ze dvou týmů z druhých míst v pěti kvalifikačních skupinách.

"Víme, že je to otevřené, sice už je šance menší, ale je tam a my musíme hrát do konce. Zápas to bude důležitý. Bude to náročné a musíme udělat maximum, hrát do konce a po posledním zápasu uvidíme, jak to dopadne," řekla Havlíčková.

Kvalifikace mistrovství světa volejbalistek - skupina M v Samokovu (Bulharsko):
ČR - Bulharsko 0:3 (-14, -19, -22)
Rozhodčí: Ovuka (Bos.), Papageorgiu (Kypr). Čas: 72 min. Diváci: 2000.
ČR: Vincourová 1, Havlíčková 19, Bednářová 8, Vanžurová 7, Pastulová 1, Sajdová 1, libero Dostálová - Svobodníková 2, Kossanyiová, Smutná 1.
Slovensko - Bělorusko 3:1 (-18, 18, 20, 16)
Tabulka:
1.Bulharsko2206:16
2.Slovensko2114:43
3.ČR2113:33
4.Bělorusko2021:30

Reklama

Související témata: