Hlavní obsah

Česká republika - Kypr 3:0Volejbalisté v kvalifikaci MS porazili snadno Kypr

Čeští volejbalisté porazili v Opavě v kvalifikaci mistrovství světa podle očekávání Kypr suverénně 3:0 po setech 25:18, 25:21 a 25:16. Ve skupině I si připsali první výhru a udrželi si teoretickou naději na postup, ale dál jim hrozí, že budou podruhé v historii na světovém šampionátu chybět.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Míč po smeči Davida Konečného (vzadu) se snaží zablokovat Gabriel Georgiou z Kypru.

Článek

"Spokojenost je hlavně s výsledkem. Kluci bojovali, hráli koncentrovaně, agresivně na servisu a od toho se odvinula naše hra. Kypr jsme až na pár momentíků nepustili k vážné akci," řekl trenér Zdeněk Šmejkal v České televizi.

Zápas s Kyprem rozehráli Češi s Davidem Konečným na univerzálu a Janem Štokrem na smeči a brzy slabšího soupeře ve všem přehrávali. Před zaplněným hledištěm tlačili servisem. Úspěšné útoky řídil nejdříve nahrávač Ondřej Boula, kterého ve druhém a třetím setu nahradil mladý Pavel Partoš.

Na liberu se proti Kypru objevil smečař Petr Michálek, který zaskočil za zdravotně indisponovaného Martina Kryštofa. Proti favorizovanému Bulharsku už by měl ale Kryštof opět nastoupit a Šmejkal počítal i s variantou, že v neděli bude hrát Štokr znovu na smeči.

Volejbalisté v pátek prohráli s Nizozemskem 0:3 a výhra nad Kyprem byla nutností. K naději na účast na zářijovém šampionátu v Polsku musejí v neděli porazit semifinalisty londýnských olympijských her Bulhary, kteří smetli Kypr a bez ztráty setu zdolali i Nizozemce.

Na mistrovství světa chyběli volejbalisté z předešlých sedmnácti závěrečných turnajů pouze jednou. Nezahráli si jen v Řecku v roce 1994.

Kvalifikace mistrovství světa volejbalistů, skupina I v Opavě:
ČR - Kypr 3:0 (18, 21, 16)
Rozhodčí: Maroszek (Pol.), Seifried (Slovin.). Čas: 76 min. Diváci: 2600.
Sestava a body ČR: Štokr 12, Mach 8, Konečný 15, Hudeček 10, Sobotka 10, Boula, libero Michálek - P. Bartoš 3, A. Bartoš 1.
Bulharsko - Nizozemsko 3:0 (19, 25, 14)
Tabulka:
1.Bulharsko2206:06
2.ČR2113:33
3.Nizozemsko2113:33
4.Kypr2020:60

Reklama

Související témata: