Hlavní obsah

Brooklyn - Atlanta 91:86Basketbalisté Nets vyhráli potřetí v řadě a útočí na osmé místo v konferenci

Basketbalisté Brooklynu porazili v NBA Atlantu 91:86, připsali si třetí výhru za sebou a posunuli se na dělené deváté místo ve Východní konferenci. Nets se dokázali vypořádat s absencí rozehrávače Derona Williamse, kterého do hry nepustil zraněný kotník.

Foto: Brad Penner, Reuters

Vítězství Brooklynu pojistil v poslední minutě Mirza Teletovič (zcela vlevo).

Článek

Ani jeden z týmů v utkání nevedl dvouciferným rozdílem. Atlanta zakončila první poločas šňůrou 11:0, ale domácí otevřeli druhou půli 14 body v řadě. Vítězství Brooklynu pojistil v poslední minutě jednou ze svých čtyř trojek Mirza Teletovič. Jeho spoluhráč Joe Johnson byl s 23 body nejlepším střelcem utkání.

Nets nyní mají stejně jako Boston bilanci 13 výher a 21 porážek, což ve Východní konferenci stačí na deváté místo. Na osmý Detroit ztrácejí oba celky jediný zápas.

Hráči Philadelphie zvítězili čtyřikrát na hřištích soupeřů, ale návrat na domácí palubovku se jim nevydařil a Minnesotě podlehli 95:126. Timberwolves stihli nasázet už v prvním poločase 70 bodů. Hned sedm hráčů vítězného týmu se dostalo do dvouciferných čísel, nejlepším byl s 26 body Kevin Love, 16 bodů a 14 doskoků přidal Nikola Pekovič.

Clippers si poradili s Orlandem

V posledním pondělním utkání si Los Angeles Clippers poradili s Orlandem 101:81. Rozehrávač Darren Collison, který nastupuje v základní sestavě Clippers místo zraněného Chrise Paula, do poločasu nastřílel 19 ze svých 21 bodů. Výborný výkon podal DeAndre Jordan, jenž nasbíral 14 bodů, 17 doskoků a osm bloků. V dresu Orlanda zaznamenali po 22 bodech náhradníci Maurice Harkless a Victor Oladipo.

Výsledky NBA:
Brooklyn - Atlanta 91:86
LA Clippers - Orlando 101:81
Philadelphia - Minnesota 95:126

Reklama

Související témata: