Hlavní obsah

Nymburk chce potvrdit dobrý start do roku 2014 i proti Haifě

Haifa

Basketbalisté Nymburka vstupují do druhé fáze Evropského poháru. V úvodním duelu skupiny K se představí na hřišti úřadujícího izraelského mistra Maccabi Haifa. Věří, že se jim podaří navázat na velmi dobré výkony z úvodu roku 2014 a prodloužit aktuální sérii pěti výher.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalisté Nymburka. Ilustrační foto.

Článek

Nymburk vstoupil do nového roku nejvyšší výhrou za poslední čtyři roky 115:49 nad USK Praha a také ukončil trápení ve VTB lize vítězstvím 97:81 nad Tallinnem. Tedy nad stejným celkem, který v posledním duelu základních skupin Eurocupu dokázal porazit právě Maccabi Haifa 75:70.

"Věřím, že si povedený start nezkazíme a stejně budeme bojovat v Haifě," řekl český reprezentant Vojtěch Hruban.

Maccabi Haifa v minulé sezóně senzačně ukradl titul nejúspěšnějšímu týmu Izraele Maccabi Tel Aviv a získalo první titul v historii. Momentálně však už není až takovou hrozbou a v lize se pohybuje na čtvrtém místě. I proto, že v létě klub přišel o klíčového rozehrávače Gala Mekela v současnosti hrajícího v NBA za Dallas či pivota Pata Calathese.

Výhodou má být výšková převaha

Současnou hvězdou je nejužitečnější hráč izraelské ligy Donta Smith, který má za sebou zápasy v NBA v dresu Atlanty. V této sezoně Eurocupu dává v průměru 15 bodů na zápas. Výrazně ho podporují další Američan Brian Randle a Nigerijec Ike Ofuegbu.

Výhodou Nymburka by měla být výšková převaha, jelikož všichni důležití pivoti Maccabi mají kolem dvou metrů. To je šance pro nymburského pivota Rašída Mahalbašiče, který byl klíčovou postavou při nedělní výhře nad Tallinem. "Rašíd byl nezastavitelný. Tým hrál pro něj a to se nám vyplatilo," řekl trenér Kestutis Kemzura.

Případná výhra by byla výraznou podporou nymburských šancí na postup ze skupiny, do které patří také přední ruský celek Chimki Moskva a Montepashi Siena, neúspěšný účastník Evropské ligy z Itálie. Do osmifinále postoupí dva celky.

Utkání v Haifě začne ve středu v 18:30 SEČ.

Reklama

Související témata: