Hlavní obsah

Chicago - Washington 88:102Wizards hrají venku lépe než doma. Veselý do boje nezasáhl

New York

Basketbalisté Washingtonu Wizards zvítězili v Chicagu 102:88 a se svým pondělním soupeřem se dělí o páté místo ve Východní konferenci NBA. Jan Veselý tentokrát nenastoupil, zato se v základní sestavě Washingtonu po více než měsíci objevil brazilský pivot Nene a odvděčil se 19 body.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Jan Veselý (vpravo) tentokrát zůstal na lavičce.

Článek

Wizards zahájili utkání v Chicagu šňůrou 8:0 a vedení drželi až do konce zápasu. Washingtonský trenér Randy Witman zařadil Neneho, jenž laboroval s achilovkou, do sestavy místo Trevora Bookera a zúžil rotaci hráčů. Dal příležitost jen třem z lavičky, mezi něž Veselý nepatřil.

Hráčům Washingtonu se v halách soupeřů daří více než doma, kde mají bilanci sedm výher a devět porážek, zatímco venku 10:10. "Nevím, co to má znamenat. Prostě venku máme daleko víc energie a koncentrace. Zvládneme hrát tvrdě celých 48 minut," uvedl křídelní hráč Bradley Beal.

Knicks si připsali pátou výhru v řadě

Pátou výhru v řadě si připsal New York, který zdolal Phoenix 98:96 po prodloužení. Knicks promrhali čtrnáctibodové vedení, ale v prodloužení dokázali udržet soupeře na pouhých čtyřech bodech. K šesté výhře z posledních sedmi zápasů přispěl Carmelo Anthony 29 body a 16 doskoky. V dresu Phoenixu se na 28 bodů dostal Goran Dragič, 21 bodů přidal Leandro Barbosa.

Popáté za sebou zvítězili také basketbalisté San Antonia, kteří vyhráli v New Orleans 101:95. Spurs pomohlo 27 bodů Tonyho Parkera, osmnáct stihl přidat Tim Duncan, než se po téměř čtyřech letech vyfauloval.

Boston se trápí dál

V trápení pokračuje Boston, jenž podlehl Houstonu 94:102. Celtics si připsali 101 střeleckých pokusů z pole, ale ani to jim nestačilo k odvrácení deváté prohry v řadě. Rockets vedl s 32 body a 11 doskoky Dwight Howard.

Pětizápasovou vítěznou šňůru Denveru ukončil Utah výhrou 118:103. Jazzmani se dokázali vyrovnat s absencí svého nejlepšího střelce Gordona Haywarda, jehož zastoupil osobním rekordem 34 bodů Alec Burks.

Výsledky NBA:
Boston - Houston 92:104
Chicago - Washington 88:102 (Veselý nenastoupil)
Dallas - Orlando 107:88
New Orleans - San Antonio 95:101
New York - Phoenix 98:96 po prodl.
Toronto - Milwaukee 116:94
Utah - Denver 118:103.

Reklama

Související témata: