Hlavní obsah

Tragédie v českém basketbalu: Tři hráči Jindřichova Hradce zahynuli při autonehodě

Jindřichův Hradec

Basketbalový klub BK Lions Jindřichův Hradec zasáhla mimořádně tragická událost. Při úterní dopravní nehodě u Pleší na Jindřichohradecku zahynuli hned tři basketbalisté Lions Michal Fröhde (24 let), Filip Sahan (21) a Roman Vach (20). Smrt hráčů pochopitelně způsobila v klubu šok.

Foto: www.bkjh.cz

Článek

V důsledku tragické události se odkládají středeční zápasy NBL mezi Jindřichovým Hradcem a Kolínem a USK Praha se Svitavami. V jindřichohradecké hale se místo utkání bude konat od 19 hodin rozloučení se zesnulými hráči.

„Vzhledem k tragické nehodě, která připravila o život naše kamarády Filipa, Michala a Romana, bychom rádi pozvali všechny, kteří je znali a podporovali, aby přišli uctít jejich památku dnes od 19:00 ve sportovní hale. Celý náš klub by rád vyjádřil hlubokou soustrast rodinám," stojí v prohlášení na klubových stránkách.

Rychlá jízda a náraz do stromu

Basketbalisté havarovali ve škodě Superb v úterý po osmnácté hodině mezi Pleší a Doňovem, když řidič v levotočivé zatáčce pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy mokré vozovce a vůz následně narazil do stromu.

Policie u všech tří nařídila soudní pitvu. "Další podrobnosti havárie policisté stále vyšetřují," cituje mluvčího jihočeské policie Jiřího Matznera ČTK. "Osobní vozidlo skončilo po nárazu do stromu zcela zdemolované. Záchranáři při příjezdu na místo nehody zjistili, že je v autě zaklíněno několik osob, bohužel již bez známek života," řekla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková. Podle ní všichni muži zemřeli na následky mnohačetných poranění.

Reklama

Související témata: