Hlavní obsah

Basketbalistky Brna získaly desátý titul v řadě

BRNO

Basketbalistky Gambrinusu Brno porazily ve třetím finálovém utkání tým USK Praha 80:48 a vyhrály celou sérii 3:0 na zápasy. Brňanky získaly jubilejní desátý titul a prodloužily svou ligovou sérii bez porážky na 208 utkání.

Článek

Obhájkyním titulu sice vyšel vstup do utkání, ale jejich hru provázely opět výkonnostní výkyvy. Na snadno získaný náskok 7:0 odpověděla Brownová trojkou, která byla na dlouhé minuty jedinou přesnou střelou vysokoškolaček. Brňanky vynikaly pohyblivostí v obraně a zanedlouho vedly 13:3.

Stejně rychle ale jejich hra upadla do útlumu, přestala jim vycházet koncovka a bojovně hrající basketbalistky USK i s uzdravenou Voračkovou postupně ukrajovaly z náskoku soupeřek až na rozdíl pěti bodů. Ve 12. minutě byl stav 22:17, brněnské hráčky pak zvýšily svůj náskok šňůrou deseti bodů, když se střelecky dařilo zejména Američance McWilliamsové.

Patnáctibodový náskok však po následném výpadku v koncovce opět obhájkyně titulu ztratily a před poločasovou přestávkou už vedly pouze osmibodovým rozdílem.

Po změně stran dostal zápas jednoznačný charakter. Moravanky zpřesnily kombinaci a hlavně zrychlily protiútoky. Za necelých pět minut zvýšily svůj náskok na šestnáct bodů a soupeřky ztratily naději na případný zvrat. Důslednou hrou v obraně nepouštěl domácí tým Pražanky do střeleckých pozic a nepřipraveným pokusům vysokoškolaček chyběla jistota. Trenér USK Lubor Blažek se ještě pokoušel střídáním zastavit narůstající rozdíl ve skóre, ale ani tyto pokusy už rozjeté domácí hráčky nezastavily.

V závěru se zápas změnil v jednoznačnou exhibici Brňanek, které si dovolily hrát i na krásu a za bouřlivých ovací svých příznivců dokráčely k desátému ligovému prvenství.

Gambrinus Brno - USK Praha 80:48 (18:9, 36:28, 59:39)
Nejvíce bodů: McWilliamsová 18, Veselá 14, Machová 13, Vítečková 11, Žirková 10 - Brownová 9, Opluštilová 9, Pavlíčková 8.
Konečný stav série: 3:0.

Reklama

Související témata: