Hlavní obsah

Basketbalisté Brna vyhráli na USK trojkou těsně před koncem

Basketbalisté předposledního Brna zvítězili v dohrávce 26. kola NBL na palubovce USK Praha 89:87 a po druhém vítězství za sebou se na svého souseda v tabulce dotáhli. Pražský tým prohrál už desátý z posledních jedenácti zápasů. Od listopadové výhry právě v Brně uspěl USK pouze na palubovce posledního Jindřichova Hradce.

Článek

Po předchozí domácí prohře o pouhé tři body s favorizovaným Prostějovem tentokrát o další těsné porážce USK rozhodl dvě sekundy před koncem tříbodovým košem Deremy Geiger, s 26 body nejlepší střelec hostů. V domácím dresu dal stejně bodů Aleš Chán.

"Na začátku sezóny jsme prohrávali utkání od tří do pěti bodů. Teď se to trochu vrací," řekl asistent brněnského trenéra Vladimir Paunovič. "Všichni věděli, že to pro oba týmy bude složité utkání. Bojovali jsme, vytvářeli si pozice, ale rozhodlo to, že soupeř proměnil nejdůležitější střelu utkání. To je pro nás velmi hořké," uvedl domácí kouč Kenneth Scalabroni.

Basketbalová Mattoni liga mužů - 26. kolo:
USK Praha - Brno 87:89 (21:22, 46:40, 62:65)
Nejvíce bodů: Chán 26, Feštr a Votroubek po 14 - Geiger 26, McClain 14, Zachrla 13, Marič 12, Dygrýn 10. Rozhodčí: Lukeš, Vondráček, Baloun. Fauly: 23:19. Trestné hody: 11/8 - 12/8. Trojky: 9:7.

Reklama

Související témata: