Hlavní obsah

Miami - LA Lakers 109:102 Úřadující šampióni NBA dorazili trápící se Lakers

Basketbalisté Miami i podruhé v sezóně porazili trápící se Los Angeles Lakers. K výhře úřadujících šampionů NBA 109:102 pomohl 31 body Chris Bosh. V druhém čtvrtečním utkání dovedl LaMarcus Aldridge 44 body Portland k vítězství nad Denverem 110:105.

Foto: Steve Mitchell, Reuters

K výhře Miami pomohl 31 body Chris Bosh (vlevo).

Článek

Druhý vzájemný zápas Heat a Lakers měl podobný průběh jako utkání, které se odehrálo 25. prosince. Miami si vypracovalo dvouciferný náskok a Lakers se až v závěru poslední čtvrtiny dokázali přiblížit na dostřel. Tentokrát však nesnížili na menší než čtyřbodový rozdíl. LeBron James přispěl k vítězství Miami 27 body a 13 doskoky. Heat stříleli s úspěšností 57 procent a předčili soupeře na doskoky 48:35.

Pro Lakers to byla čtrnáctá porážka z posledních 17 utkání. "Začali jsme moc rozvážně. Koukali jsme na jejich jména na dresech, místo toho abychom hráli tvrději. V závěru jsme trefili pár výborných střel, ale domácí přidali ještě lepší a porazili nás," zhodnotil utkání trenér Lakers Mike D'Antoni. Za hosty dali po 22 bodech Pau Gasol a Jodie Meeks.

Denver prohospodařil náskok

Hráči Denveru prohospodařili na hřišti Portlandu patnáctibodový náskok. Domácí otočili vývoj utkání zásluhou Aldridge, jenž nastřílel posledních 15 bodů svého týmu. Celkem nasbíral 44 bodů a 13 doskoků, Wesley Matthews přidal 24 bodů.

Denver měl v závěru dost času na zdramatizování koncovky, ale Randy Foye neuspěl s pokusem o vyrovnání trojkou a Wilson Chandler se neprosadil nájezdem do koše, po němž by ještě Nuggets museli faulovat. Náhradníci Denveru přehráli lavičku domácích 40:13, ale Trail Blazers měli o 12 ztrát méně (10:22).

Výsledky NBA:
Miami - LA Lakers 109:102
Portland - Denver 110:105

Reklama

Související témata: