Hlavní obsah

Nejvíce hlasů pro Utkání hvězd NBA dostal James

New York

Hlasování fanoušků pro Utkání hvězd NBA ovládl LeBron James z Miami, který obdržel přes 1,4 miliónu hlasů. Do základní sestavy příznivci nominovali i Kobeho Bryanta z Los Angeles Lakers, jenž po jarní operaci achilovky odehrál v této sezóně jen šest zápasů, než si v prosinci porazil koleno. Mimo hru má být ještě minimálně do začátku příštího měsíce. Tradiční exhibice se uskuteční 16. února v New Orleans.

Foto: Steve Mitchell, Reuters

Největší hvězda Heat LeBron James (vpravo) ve čtvrtečním utkání s Lakers.

Článek

Populární Bryant byl pro Utkání hvězd vybrán už pošestnácté. Víc nominací v historii soutěže si vysloužil jen legendární Kareem Abdul-Jabbar, jenž se objevil v All Star Game devatenáctkrát.

Hned čtyři hráči si zahrají v základní pětce poprvé. V týmu Východní konference jsou to Paul George z Indiny a Kyrie Irving z Clevelandu a na Západě Stephen Curry z Golden State a Kevin Love z Minnesoty.

Ve výběru Východu jsou ještě James, jeho spoluhráč z Miami Dwyane Wade a Carmelo Anthony z New York Knicks. V zahajovací sestavě Zápasu jsou rovněž Bryant, Kevin Durant (Oklahoma) a Blake Griffin (Los Angeles Clippers).

Jména náhradníků, které vyberou hlavní trenéři v každé konferenci, budou oznámena příští čtvrtek.

Reklama