Hlavní obsah

Phoenix je blízko prvenství v základní části NBA

PRAHA

Basketbalisté Phoenixu mají na dosah prvenství v základní části NBA. V sobotním utkání porazili Sacramento 116:98 a ve zbývajících dvou zápasech jim stačí jednou vyhrát. První skončí také v případě jedné porážky svého pronásledovatele San Antonia.

Článek

Hlavním strůjcem vítězství byl Amare Stoudemire, jenž nastřílel 38 bodů. Zářil především ve třetí čtvrtině, v níž minul jediný pokus a dal 22 bodů. Phoenix tuto část utkání vyhrál 37:21. "Ukázali jsme, co umíme. Snad nám to takhle půjde i v play off," řekl nejlepší rozehrávač v soutěži Steve Nash. Do sestavy Suns se po zranění kotníku vrátil Quentin Richardson, ale potýkal se s nepřesnou muškou a dal jen sedm bodů.

Boj o play off si stále dramatizují hráči Memphisu. V sobotu měli už čtvrtou příležitost zajistit si účast ve vyřazovacích bojích, ale znovu neuspěli, když prohráli v San Antoniu 75:97. "Všechny nás to štve. Nezlomíme to, pokud nezačneme u sebe. Nikdo nepřijde a nemávne kouzelnou hůlkou," uvedl kouč Mike Fratello. V pondělí má Memphis šanci odvést San Antoniu porážku v domácí hale a konečně proplout do play off.

Milwaukee své fanoušky občas potěší

Milwaukee už dávno ztratilo šanci zahrát si ve vyřazovací části, přesto své fanoušky občas potěší. V sobotu po sérii čtyř porážek zdolalo tým Orlanda 113:103 a navíc diváci v hale po téměř čtrnácti měsících přivítali T.J. Forda, jenž se zotavuje ze zranění páteře. "Je to skvělé, že je zpátky a může hrát. Ještě pokračuje v léčbě a musí přibrat, ale je fajn vidět ho zase mezi námi," řekl Desmond Mason, s 22 body nejlepší střelec zápasu.

Nevšední střelecký výkon předvedl nováček Chris Duhon, který přispěl 24 body k vítězství Chicaga nad Atlantou 114:105 a všechny nastřílel z trojek. "Chytil jsem ten správný rytmus, po třech nebo čtyřech hodech jsem věděl, že mi to tam bude padat," prohlásil.

Jeden z nejlepších nováčků v lize Emeka Okafor z Charlotte musel odstoupit ze zápasu proti New Yorku, protože si obnovil zranění stehna. Domácí tým bez něho prohrál 98:100.

Reklama