Hlavní obsah

Indiana - Phoenix 94:102Basketbalisté Phoenixu uštědřili Pacers teprve druhou domácí prohru v sezóně

New York
Aktualizováno

Basketbalisté Phoenixu Suns zvítězili v NBA na hřišti Indiany 102:94 a uštědřili Pacers teprve druhou domácí prohru v sezóně. Phoenix navíc dokázal vedoucí tým Východní konference zdolat podruhé v osmi dnech a vlastní vítěznou sérii prodloužil na čtyři zápasy. Čtvrtý úspěch za sebou si připsali i New York Knicks, kteří přehráli Cleveland 117:88.

Foto: ČTK/AP

Hvězdou utkání mezi Indianou a Phoenixem byl rozehrávač Suns Goran Dragič (uprostřed).

Článek

Stejně jako minulý týden na vlastní palubovce i tentokrát tým z Arizony na půdě favorita dobře začal. První čtvrtinu ovládl 36:19 a do poločasu domácím nastřílel 66 bodů. Pacers se sice ve druhé půli dvakrát dokázali přiblížit na rozdíl jediného bodu, ale Suns nápor vždy odrazili.

Dragič hvězdou Suns

Hvězdou utkání byl rozehrávač Phoenixu Goran Dragič s 28 body a sedmi asistencemi. Domácím nestačil výkon Lance Stephensona a jeho čtvrtý triple double v sezóně za 14 bodů, 10 asistencí a 10 doskoků. "Triple double mám rád, ale ještě radši mám výhry," posteskl si Stephenson.

Také New York nastoupil proti Clevelandu zostra. V první čtvrtině dali domácí 38 bodů a v poločase vedli 60:36. Lídr Knicks Carmelo Anthony zaznamenal 29 bodů a stal se padesátým hráčem v historii NBA, který překonal hranici 19 tisíc bodů.

Dařilo se i Timu Hardawayovi, jenž se také dostal na 29 bodů a vyrovnal si osobní maximum. "Jenom čekám v rohu, jak mi řekl trenér. Oni mě nechávají volného a já tam sázím trojky," řekl Hardaway, který v druhé půli trefil pět trojek.

Hráči Golden State přehráli Los Angeles Clippers 111:92. Warriors ani jednou neprohrávali a porazili divizního rivala 53:34 na doskoky. K výhře přispěl David Lee 22 body a 11 doskoky, Stephen Curry proměnil osm z 10 střeleckých pokusů a také skončil na 22 bodech. Clippers vedl s 27 body Blake Griffin.

Výsledky NBA:
Golden State - LA Clippers 111:92
Indiana - Phoenix 94:102
New York - Cleveland 117:86

Reklama