Hlavní obsah

Brooklyn - Oklahoma City 95:120Durantova série skončila, Oklahoma ale dál soupeře válcuje

New York

Výjimečná střelecká šňůra Kevina Duranta skončila, basketbalisté Oklahomy jsou však dál k nezastavení. Vedoucí tým NBA v pátek zvítězil na palubovce Brooklynu jednoznačně 120:95. Nejlepší střelec soutěže Durant, který v předchozích dvanácti zápasech dal vždy minimálně 30 bodů, se tentokrát musel spokojit s 26 body.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Durantova neskutečná střelecká šňůra je u konce.

Článek

Nemohla za to obrana Nets, ale rozhodnutí kouče Scotta Brookse, který svou hvězdu definitivně stáhl ze hry na konci třetí čtvrtiny, takže Durant odehrál jen 30 minut. Oklahoma totiž bez problémů mířila za desátým vítězstvím v řadě. „Tohle je ta hlavní série," uvedl Durant. „Ta moje šňůra byla fajn, ale teď už se o ni aspoň nemusím starat."

Trenér Brooks si nedělal hlavu z toho, že pokazil svému svěřenci unikátní sérii. „Jestli mu jde o tuhle šňůru, neměl minout ty dvě střely. Sám si za to může. Nemůže to házet na mě," prohlásil s odkazem na dva neúspěšné Durantovy střelecké pokusy v zápase.

Brooklyn zaznamenal v utkání jen 17 doskoků, což je nejhorší bilance v historii NBA. Vítězové měli oproti tomu 41 doskoků.

Curry se blýsknul

Nejlepší střelecký výkon v sezóně podal Stephen Curry, jenž přispěl 44 body včetně osmi trojek k vítězství Golden State na hřišti Utahu 95:90. Domácí klub v poločase ocenil svého bývalého kouče Jerryho Sloana, který vedl Jazz dlouhých 23 let.

Dobrou formu potvrdil Memphis, který zvítězil na palubovce Minnesoty 94:90 a připsal si desátou výhru z posledních jedenácti utkání. Zach Randolph se na tom podílel 26 body a 12 doskoky. Domácím nepomohl ani výborný Kevin Love, jenž nasbíral 28 bodů a 16 doskoků.

Basketbalisté Denveru podlehli Torontu 90:100 a navíc se dozvěděli, že jim ve zbytku sezóny bude chybět Nate Robinson. Rozehrávač Nuggets má přetržený přední zkřížený vaz v levém koleně a v pátek se podrobil operaci.

NBA:
Brooklyn - Oklahoma City 95:120
Dallas - Sacramento 107:103
Denver - Toronto 90:100
LA Lakers - Charlotte 100:110
Minnesota - Memphis 90:94
Orlando - Milwaukee 113:102
Philadelphia - Atlanta 99:125
Utah - Golden State 90:95

Reklama