Hlavní obsah

Poruba - Höör 24:25Házenkářky Poruby prohrály ve Vyzývacím poháru s Höörem o gól

Ostrava

Házenkářky Poruby prohrály v prvním utkání osmifinále Vyzývacího poháru se švédským Höörem 24:25. Na začátku druhého poločasu přitom domácí tým vedl nad semifinalistkami minulého ročníku o pět branek. Odveta se hraje příští sobotu na severu Evropy.

Článek

Skandinávský tým v úvodu prohrával 2:4, pak ale nastřílel pět gólů za sebou a do branky Poruby se místo Dolákové postavila Roháčková. Ostravanky vyrovnaly a znamenitě jim pak vyšel závěr poločasu, kdy posunuly skóre až na 15:12.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Po přestávce vystoupal porubský náskok dokonce až na slibných pět gólů, jenže pak přišel další zvrat a Höör otočil na 20:22. V závěru už Poruba dokázala jen snížit, švédský celek těsnou výhru udržel.

V osmifinále Vyzývacího poháru se představí i házenkářky pražské Slavie, které odehrají oba zápasy s týmem RK Zelina příští týden v Chorvatsku.

Osmifinále Vyzývacího poháru házenkářek, první zápas:
DHC Sokol Poruba - H 65 Höör (Švéd.) 24:25 (15:12)
Nejvíce branek: Hrbková 9, Uhráková 5, Poznarová 3 - Djapanovičová 8, Sandellová 6, Wallová 4. Rozhodčí: Mykolaitis, Sniurevičius (oba Lit.). Sedmimetrové hody: 3/3 - 4/4. Vyloučení: 1:0. Diváci: 660.

Reklama

Související témata: