Hlavní obsah

Basketbalisté Sparty nenastoupili ke čtvrtfinále v Novém Jičíně

NOVÝ JIČÍN

Basketbalisté Sparty v Novém Jičíně nenastoupili k třetímu utkání ligového čtvrtfinále. Pražanům, kteří v sérii s Mlékárnou Kunín prohrávali 0:2 na zápasy, tak hrozí kontumace. Pokud ji skutečně Hrací komise Asociace ligových klubů ve čtvrtek potvrdí, postoupí novojičínský klub do semifinále.

Článek

Sparťané dnes na sever Moravy odmítli odcestoval kvůli tomu, že se cítili být poškození verdikty disciplinární komise. Vedení pražského klubu navíc mělo obavy, aby v utkání byla zajištěna bezpečnost hráčů a realizačního týmu.

Hrací komise však dnes po poledni žádost Sparty o odložení zápasu, který měl začít v 18:00, zamítla. Pražané se vzápětí ohradili tím, že do Nového Jičína do začátku utkání dorazit nestihnou a obrátili se na domácí s další žádostí o přeložení. Vedení Mlékárny Kunín s tím však nesouhlasilo a domácí tým byl připraven nastoupit.

Rozhodčí dodrželi patnáctiminutovou čekací dobu, nechali na palubovku nastoupit základní pětku Kunína a po úvodním výhozu duel ukončili. Sekretář novojičínského klubu Milan Dvořák mínil, že obavy Sparty byly bezpředmětné. "Pro hostující hráče byl přichystán policejní doprovod od hranic města a důsledná ostraha v hale i mimo ni. Všechna opatření nás stála peníze. Finanční ztrátu budeme teprve kalkulovat, ale řádově to jsou tisíce," řekl Dvořák ČTK.

Vypjatá série měla v tomto týdnu dohru také u disciplinární komise, která se zabývala událostmi z prvního utkání, jež se hrálo minulou středu. Disciplinárka v pondělí udělila trest na dva zápasy trenérovi Mlékárny Kunín Zdeňku Hummlovi za to, že hostující hráče označil za "smrady".

V úterý disciplinárka projednávala i přestupky hráčů. Kunínský Fred Warrick nakonec nebyl potrestán za údajný úder loktem, sparťan David Douša dostal podmínku na dva zápasy a pokutu za plivnutí na soupeře.

Reklama

Související témata: