Hlavní obsah

Minnesota - LA Lakers 109:99Ani návrat Nashe nezastavil v NBA sérii porážek Lakers

Ani návrat rozehrávače Stevea Nashe do sestavy neodvrátil v NBA další porážku Los Angeles Lakers. Slavný klub prohrál na palubovce Minnesoty 99:109 a na vítězství čeká už sedm zápasů. Timberwolves naproti tomu využili krizi soupeře k ukončení série jedenácti předchozích nezdarů ve vzájemných utkáních na domácím hřišti.

Foto: Jim Mone, ČTK/AP

Uprostřed Steve Nash z Los Angeles Lakers před dotírajícími Ronnym Turiafem (vlevo) a Rickym Rubiem z Minnesoty.

Článek

Nash nehrál kvůli potížím se zády od 10. listopadu a při návratu předvedl sedm bodů a devět asistencí. Poprvé od 10. prosince se zapojil do hry i Steve Blake, ale hned v první čtvrtině Lakers přišli kvůli zraněním o Jodieho Meekse a Jordana Hilla. Hosté bez zraněných hvězd Paua Gasola a Kobeho Bryanta inkasovali už v první čtvrtině 38 bodů a ani jednou v utkání nevedli.

Timberwolves táhli za první domácí výhrou nad Lakers po sedmi letech zejména Kevin Martin s 32 body a Kevin Love s 31 body a 17 doskoky. Atlanta pro změnu více než sedm let a celkem dvanáct zápasů doma neprohrála s Indianou, v úterý ale její série skončila, neboť nejlepší tým ligy zvítězil 89:85. Pacers vedl s 22 body David West, 18 bodů přidal Paul George.

Nevyzpytatelné Chicago zvítězilo na hřišti Phoenixu 101:92. Suns předtím zvítězili pětkrát v řadě, ale tentokrát za celý zápas ani jednou nevedli. Naopak Bulls dali zapomenout na pondělní debakl v Sacramentu a vrátili se na padesátiprocentní bilanci (24 výher a 24 porážek).

Joakim Noah za pondělní urážky rozhodčích dostal pokutu 15 tisíc dolarů, ale mohl ve Phoenixu nastoupit a pomohl Chicagu k výhře 14 body a 14 doskoky. Carlos Boozer zaznamenal 19 bodů a 12 doskoků. Domácím nestačilo 24 bodů Gorana Dragiče.

Výsledky NBA:
Atlanta - Indiana 85:89
Golden State - Charlotte 75:91
Minnesota - LA Lakers 109:99
Phoenix - Chicago 92:101

Reklama

Související témata: