Hlavní obsah

Brooklyn - San Antonio 103:89San Antonio bez pěti opor nestačilo v NBA na Brooklyn

New York

Basketbalisté San Antonia bez pěti opor nestačili ve čtvrtečním utkání NBA na Brooklyn a po třech výhrách museli strávit porážku 89:103. Nets mají formu a oslabení soupeře využili k dvanácté výhře z 16 utkání v tomto kalendářním roce.

Foto: Jason DeCrow, ČTK/AP

Basketbalisté Brooklynu Deron Williams (vlevo) a Alan Anderson v utkání NBA proti San Antoniu.

Článek

Spurs kvůli zraněním postrádali Kawhiho Leonarda, Manua Ginobiliho a Tonyho Parkera. Boris Diaw nenastoupil kvůli otravě jídlem a Tim Duncan odpočíval po středeční výhře v druhém prodloužení na palubovce Washingtonu. V základní sestavě druhého týmu Západní konference se objevilo pět hráčů z pěti různých zemí: Danny Green (USA), Marco Bellineli (Itálie), Tiago Splitter (Brazílie), Cory Joseph (Kanada) a Nando de Colo (Francie).

Spurs i v této sestavě drželi krok až do třetí čtvrtiny, ale v ní Alan Anderson odstartoval třemi koši v řadě trhák domácích Nets. "Jsem ale na hráče pyšný, hráli dobře. Po tom včerejším zápase s dvojnásobným prodloužením to byl dobrý výkon," řekl kouč San Antonia Gegg Popovich.

Anderson byl s 22 body nejlepším střelcem utkání, Nets měli jasnou převahu při doskakování (53:38).

Trenér Golden State Mark Jackson dosáhl jubilejního stého vítězství v kariéře, poté co Warriors porazili Chicago 102:87. Největší zásluhu na tom měl Stephen Curry s 34 body a devíti asistencemi. Domácí se vypořádali s absencí zraněných opor základní sestavy Andrewa Boguta a Davida Leeho, soupeři zase chyběl Carlos Boozer. Jeho náhradník Taj Gibson se blýskl 26 body a 13 doskoky.

Výsledky NBA:
Brooklyn - San Antonio 103:89
Golden State - Chicago 102:87

Reklama

Související témata: