Hlavní obsah

Házenkářky Poruby na postup nedosáhly, ve Švédsku jim chyběl gól

Házenkářky Poruby nepostoupily do čtvrtfinále Vyzývacího poháru. V osmifinálové odvetě ve Švédsku přitom zdolaly domácí Höör 23:22 a vyrovnaly celkový stav dvojzápasu na 47:47, jenže z postupu se radoval soupeř, který před týdnem v jejich hale nastřílel více gólů.

Článek

Poruba doma neudržela slibný pětibrankový náskok a semifinalistkám minulého ročníku podlehla 24:25. V odvetě na severu Evropy Ostravanky rovněž držely vyrovnanou partii, v níž Švédky těžily hlavně z rychlých protiútoků, hostující házenkářky zase z bojovnosti a agresivnější obrany.

V první půli se Poruba dostala do dvoubrankového vedení 6:4, ale vzápětí o něj přišla. Podobný scénář se opakoval i za stavu 9:7 ve prospěch svěřenkyň trenéra Jána Beňadika. Závěr poločasu vyšel Hööru, do šaten se šlo za stavu 14:12 pro domácí tým.

Ten pak zvýšil rozdíl ve skóre až na čtyři góly, ale bojovná Poruba deset minut před koncem znovu vyrovnala. V závěru se Ostravanky dostaly do vedení 23:22, ubránily útok domácího celku a měly deset vteřin na poslední akci. K zakončení se dostala Poznarová, ale brankářku Hööru nepřekonala.

V osmifinále Vyzývacího poháru se představí i házenkářky pražské Slavie, které odehrají oba zápasy s týmem RK Zelina v Chorvatsku.

Odveta osmifinále Vyzývacího poháru házenkářek:
H65 Höör (Švéd.) - Sokol Poruba 22:23 (14:12)
Nejvíce branek: Djapanovičová 8, Lindbergová-Johanssonová 4, Wallová 3 - Poznarová, Hrbková a Uhráková po 5, Adámková 4. Rozhodčí: R. Geraets, P. Geraets (oba Niz.). Sedmimetrové hody: 4/3 - 2/1. Vyloučení: 2:2. Diváci: 364. První zápas 25:24, díky vyššímu počtu branek nastřílených venku postoupil Höör.

Reklama

Související témata: