Hlavní obsah

Fenerbahce - Prostějov 3:0Volejbalistky Prostějova po prohře v Istanbulu v Poháru CEV končí

Istanbul

Volejbalistky Prostějova prohrály v odvetném utkání čtvrtfinále Poháru CEV v Istanbulu s Fenerbahce 0:3 po setech 20:25, 17:25 a 15:25. Stejným výsledkem 0:3 skončil také první zápas před týdnem v Prostějově a české mistryně po vyřazení z Ligy mistryň končí i v druhém evropském poháru.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Na síti se setkaly Quinta Steenbergenová (vlevo) z Prostějova a Fernanda Garay Rodriguesová z Istanbulu.

Článek

Na rozdíl od prvního vzájemného duelu podaly Hanačky lepší výkon a favorizovaným soupeřkám kladly v úvodních dvou setech větší odpor. Prostějovu se přitom nevydařil vstup do utkání, v úvodu doplácel na nervozitu a zbytečné chyby. Turecký tým lehce získal šestibodový náskok 10:4.

V dalším průběhu úvodní sady ale hostující celek zpřesnil hru a srovnal krok. Ovšem zkušené volejbalistky Fenerbahce si stále udržovaly minimálně čtyřbodový náskok a žádné drama v koncovce nepřipustily.

Nejlepší výkon předvedly prostějovské volejbalistky v úvodu druhé sady. Získaly náskok 8:5, ale pak už se začaly opět prosazovat důraznější a přesnější domácí hráčky, které nedaly soupeřkám nejmenší naději na zvrat.

V posledním setu se už hrálo podle scénáře Fenerbahce. Istanbulský tým přehrával české mistryně účinnějším podáním, obranou na síti i razantnějším útokem.

Čtvrtfinále Poháru CEV volejbalistek, odvetný zápas:
Fenerbahce Istanbul - Agel Prostějov 3:0 (20, 17, 15)
Rozhodčí: Brandstätter (Rak.), Vaitsjakovič (Bul.). Čas: 71 min. Diváci: 1000. První utkání 3:0, postupuje Fenerbahce.
Sestava a body Prostějova: Kossányiová 11, Gambová 2, Carterová 10, Steenbergenová 8, Borovinšeková 6, Vincourová 1, libero Jášová - Soaresová, Maleševičová. Trenér: Čada.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články