Hlavní obsah

LA Lakers - Oklahoma 103:107Durant dovedl 43 body Oklahomu k výhře v hale Lakers

Nejlepší střelec NBA Kevin Durant odehrál další čtyřicetibodový zápas a dovedl Oklahomu k vítěznému obratu na hřišti Los Angeles Lakers. Durant dal 43 bodů, z toho 19 v poslední čtvrtině, a zařídil vítězství 107:103. Minimálně na 40 bodů se dostal v této sezóně poosmé a už před přestávkou pro Utkání hvězd v této statistice vyrovnal maxima Kobeho Bryanta a Carmela Anthonyho z celého minulého ročníku.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Kevin Durant (vpravo) z Oklahomy se snaží ve výskoku prosadit přes bránícího Roberta Sacreho z Los Angeles Lakers.

Článek

Lakers přitom proti lídrovi NBA vedli po většinu zápasu. Hosté ale v poslední čtvrtině smazali desetibodové manko a připravili slavnému celku už sedmou domácí prohru v řadě, což je negativní klubový rekord. "Přitom měl (Durant) úspěšnost 14 z 33 (střeleckých pokusů), vždycky, když střílí pod 50 procent, je to dobré," řekl kouč Lakers Mike D'Antoni.

Chicago si upevnilo čtvrté místo ve Východní konferenci vítězstvím nad Brooklynem 92:76. Bulls předčili Nets 45:27 na doskoku a k výhře je dovedl týmový výkon, když 16 bodů nastřílel Taj Gibson, o bod méně přidal Carlos Boozer a po 14 bodech přidali Mike Dunleavy, Jimmy Butler a Joakim Noah.

"Musíme lépe bránit ve chvíli, kdy Kevin Garnett opustí hřiště. Když je na hřišti, tak to zvládáme, ale on už nemůže hrát 34 minut každý zápas," řekl křídelní hráč Brooklynu Paul Pierce, jemuž 15 bodů stačilo k pozici nejlepšího střelce Nets.

Výsledky NBA:
Chicago - Brooklyn 92:76
LA Lakers - Oklahoma City 103:107.

Reklama

Související témata: