Hlavní obsah

Basketbalista Veselý míří z Washingtonu do Denveru

Basketbalista Jan Veselý mění poprvé během své kariéry v NBA působiště. Washington vyměnil jediného českého hráče v zámořské soutěži podle stanice CBS do Denveru za zkušeného rozehrávače Andreho Millera.

Foto: Lance Murphey, ČTK/AP

Jan Veselý (vpravo) brání Jamese Johnsona z Memphisu.

Článek

Veselý se ani ve třetí sezóně v NBA neprosazoval tak, jak by si zástupci Wizards představovali. Už v listopadu vedení Washingtonu oznámilo, že nevyužije opci na prodloužení smlouvy, takže by se šestka draftu z roku 2011 měla stát po sezóně volným hráčem.

V tomto ročníku naskočil třiadvacetiletý rodák z Ostravy do 33 z dosavadních 54 zápasů Washingtonu, poslední dobou nastupoval jen na pár minut. Jeho statistiky činí v průměru 3,2 bodu a 3,4 doskoku na utkání.

Washington má bilanci 26 vítězství a 28 porážek, nový Veselého klub je na tom ještě hůře. Denver vyhrál jen 24 z 52 utkání a v Severozápadní divizi je předposlední.

Hlavní postavou výměny je sedmatřicetiletý Miller, který hraje NBA už patnáctou sezónu. V roce 2002 byl nejlépe přihrávajícím hráčem v lize. V historické tabulce mu patří s 8056 asistencemi deváté místo.

V Denveru Miller od konce minulého roku nehrál, kvůli neshodám s koučem Brianem Shawem byl vyřazen z týmu. Předtím měl průměr 5,9 bodu a 3,3 asistence na zápas. Ve Washingtonu by měl Miller plnit roli náhradníka hlavní hvězdy Johna Walla. Obnoví spolupráci s trenérem Randym Wittmanem, pod jehož vedením hrával za Cleveland.

Součástí transakce je i odchod Erica Maynora z Washingtonu do Philadelphie, která navíc získá dvě volby v druhém kole draftu.

Reklama

Související témata: