Hlavní obsah

Kladenští volejbalisté vyrovnali v Liberci stav finále

LIBEREC

Nevídaný obrat se povedl volejbalistům Kladna ve druhém utkání finále play-off extraligy na palubovce Dukly Liberec. I když po dvou setech prohrávali 0:2, dovedli střetnutí do úspěšného konce a díky vítězství 3:2 vyrovnali stav série na 1:1. Boj o titul pokračuje už v neděli třetím duelem v kladenské hale.

Článek

"Po středečním výpadku 0:3 a zklamání jsem věřil, že se vzchopíme. Nakonec jsme se prosadili vlastními zbraněmi v čele se servisem a obranou. Rozehrál se Rybníček a musím pochválit všechny hráče," konstatoval spokojeně kladenský trenér Jan Svoboda.

Koncovka úvodního setu od stavu 19:19 patřila domácím, kteří utekli na 24:20 a poté proměnili druhý setbol. Podobný scénář se opakoval i v závěru dalšího dějství. Kladenským nestačilo ani vedení 21:19. Třetí díl nabídl vyrovnaný boj o každý míč a drama, tentokrát už se šťastnějším koncem pro Středočechy, kteří se dočkali prvního vítězného setu v dosavadní sérii.

To je povzbudilo natolik, že ve čtvrté sadě od stavu 17:17 bravurně zvládli díky úspěšné bodové šňůře i koncovku a vynutili si tie-break. V něm brzy vedli 9:5. Dukla snížila na 13:14, ale poté domácí Rejlek poslal míč do sítě a umožnil hostům, aby se radovali z vítězství.

"Rozhodla neuhraná koncovka třetího setu a slabší obrana, než ve středu. Udělali jsme víc chyb v klíčových okamžicích. Šance jsou ale pořád otevřené. Nikdo nemohl čekat, že jeden tým vyhraje 4:0 na zápasy," poznamenal liberecký kouč Petr Brom.

Liberec - Kladno 2:3 (21, 22, -25, -20, -13)
Rozhodčí: Fink, Antušák. Čas: 131 min. Diváci: 1050. Stav série: 1:1.
Liberec: Zadražil, Ticháček, Bican, Dittrich, Rejlek, Jeslínek, libero Kryštof - Čermák, Bíza, Vencovský.
Kladno: Masný, Janušek, Holubec, Rybníček, Skladaný, Pakosta, libero Polanský - Novák, Fokt.

Reklama

Související témata: