Hlavní obsah

Basketbalisté Miami mohou už v neděli postoupit

NEW YORK

Basketbalisté Miami potřetí porazili v prvním kole play-off NBA New Jersey a k postupu do čtvrtfinále jim schází udělat poslední krok. Po dvou domácích výhrách uspěl floridský klub i ve čtvrtek v hale soupeře, i když až po druhém prodloužení 108:105. Sérii může Miami ukončit již v neděli.

Článek

Nets sehráli před svými fanoušky s jedním z favoritů na titul zcela vyrovnanou bitvu. Jason Kidd se blýskl triple-double s 16 body i doskoky a 13 asistencemi, ale slibný zápas domácí nedotáhli až k vítězství.

Do druhého prodloužení sice New Jersey poslal Vince Carter, jehož střela několikrát poskočila na obroučce, než spadla do síťky. Minutu a půl před koncem však Miami uteklo na dvoubodový rozdíl a náskok už udrželo.

"Nebyl to oboustranně nijak pěkný zápas. Udělali jsme řadu chyb, ale velká bitva pro nás měla šťastný konec," oddechl si trenér Heat Stan Van Gundy. Potěšit jej mohl výkon uzdraveného pivota Shaquilla O'Neala, který odehrál 47 minut a dal 25 bodů.

Indiana se ujala v sérii s Bostonem vedení 2:1 po vítězství 99:76, při němž zazářil Reggie Miller. Nedbaje na to, že mu v srpnu bude už čtyřicet let, střílel jako zamlada a zastavil se na 33 bodech. Tolik nedal v play off za poslední tři roky.

Dallas naopak poprvé zvítězil nad Houstonem. Týmu Mavericks se to podařilo na soupeřově palubovce v poměru 106:102, když v poslední čtvrtině předvedl dvacetibodovou smršť bez jediného inkasovaného koše. Nejlepším střelcem Dallasu byl s 28 body Němec Dirk Nowitzki.

Play-off NBA - první kolo:
Indiana - Boston 99:76
Nejvíce bodů: Miller 33 - Pierce 19
Nejvíce doskoků: O´Neal 11 - Walker 9
Nejvíce asistencí: Johnson 8 - Payton 6
Stav série: 2:1
New Jersey - Miami 105:108 po druhém prodl.
Nejvíce bodů: Carter 36 - O´Neal 25
Nejvíce doskoků: Kidd 16 - Haslem 19
Nejvíce asistencí: Kidd 13 - Wade 8
Stav série: 0:3
Houston - Dallas 102:106
Nejvíce bodů: McGrady 28 - Nowitzki 28
Nejvíce doskoků: Sura 11 - Nowitzki, Dampier a Terry 6
Nejvíce asistencí: McGrady a Sura 6 - Daniels a Terry 4
Stav série: 2:1

Reklama