Hlavní obsah

Phoenix vyhrál i v Memphisu a je blízko postupu

NEW YORK

Basketbalisté Phoenixu potvrdili pozici nejlepšího týmu základní části NBA vítězstvím v Memphisu 110:90 a v sérii vedou již 3:0. Postup do konferenčního semifinále může Phoenix slavit v neděli. Své série naopak zdramatizovaly celky Philadelphie a Sacramenta, které v pátek doma vyhrály a snížily na 1:2.

Článek

Phoenix je už ve druhém kole play off více než jednou nohou, zvrátit sérii ze stavu 0:3 se ještě nikomu nepovedlo. Hráči Memphisu však doufají, že by se mohli zapsat do historie. "Musíme ale hrát basketbal jako v play off, pak věřím, že ještě vyhrajeme. Ve Phoenixu se nám dařilo lépe než doma, což je hodně divné. Nechci, aby se opakoval loňský rok," připomněl pivot Grizzlies Lorenzen Wright minulé první kolo vyřazovací části, v němž jeho tým vypadl se San Antoniem.

Wright byl v pátek nejlepším střelcem Memphisu se 14 body, v dresu hostů zářil stejně jako ve druhém utkání Amare Stoudemire. Dvaadvacetiletý basketbalista přispěl k vítězství favorita 30 body.

První vítězství v sérii a udržení naděje na vyřazení obhájců trofeje si Philadelphia připsala zejména díky famóznímu Allenu Iversonovi. Nejlepší střelec základní části byl u všeho podstatného a 37 body pomohl k výhře domácího celku 115:104. "A.I. byl fenomenální," musel vyseknout pochvalu svému soupeři detroitský trenér Larry Brown.

Týmu Sixers se podařilo napravit špatný vstup do utkání, kvůli němuž prohrával již o 13 bodů. Pistons nepomohl ani výkon Bena Wallace, jenž si 29 body vylepšil osobní maximum.

Dominanci soupeře se vzepřeli také hráči Sacramenta, kteří díky vítězství 116:104 snížili stav série se Seattlem. Kings byli z dosavadního jednoznačného průběhu znechuceni a fanoušci je na vlastní palubovce vybičovali k velkému výkonu. "Věděl jsem, že se ještě vrátíme do série. Byli jsme agresivní a diváci nám hodně pomohli," poznamenal domácí Mike Bibby, autor 31 bodů.

NBA - 1. kolo play off:
Východní konference:
Philadelphia - Detroit 115:104 (stav série 1:2).
Západní konference:
Memphis - Phoenix 90:110 (stav série 0:3), Sacramento - Seattle 116:104 (stav série 1:2).

Reklama