Hlavní obsah

Issy Paříž - Slavia Praha 27:27Házenkářky Slavie uhrály ve Vyzývacím poháru ve Francii remízu

Házenkářky pražské Slavie uhrály v úvodním čtvrtfinálovém utkání Vyzývacího poháru ve Francii s týmem Issy nerozhodný výsledek 27:27. Odveta se hraje v neděli 9. března od 19:00 v Edenu.

Článek

Třebaže trenér Tomáš Hlavatý před zápasem favorizoval soupeře, který loni postoupil až do finále PVP, odehrály jeho svěřenkyně v Issy zcela vyrovnaný zápas. V poločase vedly Pražanky 14:13 a po závěrečném hvizdu si odvážejí do čtvrtfinálové odvety nadějnou remízu.

Střelecky v zápase dominovaly opory Slavie Jana Knedlíková s osmi brankami a Hana Kutlvašrová, která se trefila sedmkrát. Domácí ofenzivě velela norská střední spojka Stine Bredal Oftendalová, autorka šesti gólů, tradiční kanonýrce Mariamě Signateové však slávistky dovolily skórovat pouze třikrát.

Slavia zůstala v evropských soutěžích jako poslední český zástupce. Vyzývací pohár loni získaly házenkářky Mostu, které v této sezoně startovaly v prestižnějším Poháru EHF.

Čtvrtfinále Vyzývacího poháru házenkářek - první zápas:
Issy Paříž - Slavia Praha 27:27 (13:14)
Nejvíce branek: Oftedalová 6, Gardoniová 4, Signateová a Briemantová po 3 - Knedlíková 8, Kutlvašrová 7, Keclíková 4, Stellnerová 3. Rozhodčí: Panayides, Andreu (oba Kypr). Sedmimetrové hody: 1/1 - 0. Vyloučení: 3:3. Diváci: 1000.

Reklama

Související témata: