Hlavní obsah

Titul v interlize si letos nezasloužíme, uznává trenér mosteckých házenkářek. Řvát nebude

Před rokem vyhrály, co se dalo - interligu, evropský Challenge Cup i českou ligu. Momentálně to ale na podobnou spanilou jízdu v podání mosteckých házenkářek nevypadá. Určitý ústup z pozic si uvědomuje i trenér Dušan Poloz. „Chybí mi u hráček hlad po vítězství,“ posteskl si mj. v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Zdeněk Koza

Házenkářky Mostu letos tolik nezáří.

Článek

Jak vidíte šance Baníku Most na obhajobu titulu v česko-slovenské interlize?

Bohužel ztrácíme v tabulce na vedoucí slovenské Michalovce tři body. A musela by pro nás přijít velká pomoc ostatních celků, aby porazily dosavadního lídra. A jelikož jsou Michalovce ve vynikající formě, myslím, že si prvenství už nenechají ujít. Upřímně řečeno, letošní titul si po domácím výkonu a porážce s Michalovcemi nezasloužíme. Chceme uhrát aspoň druhé místo, což také nemusí být zdaleka jisté a snadné.

Uvažoval jste o příčinách, proč to nejde jako loni?

Všichni jsou tady uspokojeni tím, co se dosáhlo v minulé sezóně. Nepracuje se na tom, aby se výkonnost posunula zase o trošku dál. Chybí mi touha hráček po dalších ambicích. Mají spoustu jiných záležitostí. A to ovlivňuje herní činnosti i tréninkový proces, který není tak kvalitní jako předtím. Prostě postrádám hlad po vítězství. Vždycky se dají na výkonu najít rezervy, ale trápí mě, že tým usnul.

Jak se budete snažit hráčky probudit a nabádat k vámi požadovanému zlepšení?

Jsem trenér a ne motivátor. Pokud případně nemají motivaci k boji o stříbro, nebudu po nich křičet, řvát na ně a nutit vyhrávat. Těšení na pocit z výhry musí být v hráčkách samotných.

Kromě závěru interligy vás čeká ještě play off české ligy. S čím do něj půjdete?

Především se zaměříme na to, abychom šli do finiše z co nejlepší pozice. Proto si musíme ohlídat současné lepší místo před dotírající pražskou Slavií, abychom měli větší výhodu domácího prostředí v eventuálním finále.

Reklama

Související témata: