Hlavní obsah

Washington je po 23 letech ve druhém kole play-off NBA

WASHINGTON

Poprvé po dlouhých 23 letech dokázali basketbalisté Washingtonu postoupit v play-off NBA do druhého kola. V úvodu vyřazovacích bojů si poradili s Chicagem, které tak nenavázalo na výborné výkony za základní části. Washingtonu zajistilo postup páteční vítězství 94:91, po němž vyhrál celou sérii 4:2. Příštím soupeřem Wizards bude favorizované Miami.

Článek

Hrdinou zápasu byl opět Gilbert Arenas, který v předchozím duelu vstřelil rozhodující koš. Tentokrát se sice střelecky trápil, ale v závěru zablokoval pokus Kirka Hinriche, po němž následovala sedmibodová šňůra Washingtonu. "To byl skvělý zákrok, ohromný," rozplýval se trenér vítězů Eddie Jordan. "Střelba dnes  Gilbertovi nešla, ale máme hráče, kteří mají vůli po vítězství a jsou ochotni obětovat se pro tým," pokračoval ve chvále.

Wizards postoupili, přestože prohráli úvodní dva zápasy série. Podobný kousek se v minulosti povedl jen osmi týmům. Do druhého kola se hráči Washingtonu podívají poprvé od roku 1982, kdy přešli přes New Jersey.

"To jsem se zrovna narodil," řekl s úsměvem třiadvacetiletý Arenas, který si vychutnával radost z úspěchu. "Je to paráda, věřili jsme, že můžeme jít dál a dokázali jsme to. Museli jsme se vyrovnat s absencemi a zraněními, ale neztratili jsme víru," prohlásil autor 19 bodů z pátečního duelu. Nejlepším střelcem Washingtonu byl s 21 body Larry Hughes, na druhé straně dali po 22 bodech Hinrich a Andres Nocioni.

Po závěrečné siréně zasypaly palubovku konfety a halou začaly létat světlice. Na oslavy však nemají hráči Washingtonu čas, protože proti Miami nastoupí poprvé už v neděli.

Výsledek - 1. kolo play-off:
Východní konference:
Washington - Chicago 94:91
Konečný stav série: 4:2

Reklama