Hlavní obsah

Indiana a Dallas zkompletoval postupovou osmičku

NEW YORK

Basketbalisté Indiany a Dallasu zvládli sedmé zápasy svých sérií a postoupili do druhého kola play-off zámořské NBA. Pacers vyhráli na palubovce Bostonu a v konferenčním semifinále je čekají obhájci titulu z Detroitu, Dallas deklasoval v texaském derby Houston a může se těšit na souboje s Phoenixem. Zbylé dvě dvojice pro další kolo tvoří Miami - Washington a San Antonio - Seattle.

Článek

Dallas prohrával na zápasy s Houstonem už 0:2, nakonec však zakončil dramatický souboj nejvyšší výhrou v historii sedmých zápasů NBA. Mavericks položili základ k drtivému vítězství 116:76 již v úvodu a v průběhu utkání nedali hostům šanci na zvrat.

Ofenzivní hvězdou vítězů byl John Terry, jenž nastřílel 21 ze svých 31 bodů v první půli. Skvělou defenzivní práci zase odvedl zvlášť proti Tracymu McGradymu Josh Howard. "V obraně jsme konečně zahráli tak, jak to mělo být v celé sérii," pochvaloval si domácí kouč Avery Johnson.

McGrady minul díky Howardově těsné obraně šest z prvních sedmi střel. Nakonec zaznamenal 27 bodů, ale v závěru už podle agentury AP nebyl daleko od inzultace rozhodčího. "Na něco takového jsme nebyli připraveni. Nebyli jsme schopni ubránit jediného hráče. Prostě nás přejeli," prohlásil McGrady, jenž společně se svým hvězdným spoluhráčem Jao Mingem nastřílel dohromady 60 bodů.

Jednoznačné vítězství posunulo dál i Indianu, která porazila Boston na jeho palubovce 97:70. O postupujícím již nebylo v druhé polovině čtvrté čtvrtiny pochyb - čtyři a půl minuty před koncem začal domácí kouč Doc Rivers posílat na hřiště náhradníky a o minutu později už opustil místo za střídačkou Pacers člen vedení týmu a někdejší ikona Bostonu Larry Bird.

Indianu nyní čeká boj na život a na smrt s Detroitem. Rivalitu obou týmů ještě zvýšila na začátku ligy hromadná rvačka, po níž bylo distancováno pět hráčů Pacers včetně Rona Artesta, jenž tak přišel o celou sezonu. "Takhle je to správné, přesně to jsme chtěli. Chtěl jsem se s tím týmem setkat a jsem si jistý, že po tom samém toužili i v Detroitu," prohlásil směrem k dalšímu soupeři jeden z listopadových hříšníků Jermaine O'Neal.

Výsledky - 1. kolo play-off:
Východní konference:
Boston - Indiana 70:97
Konečný stav série: 3:4
Západní konference:
Dallas - Houston 116:76
Konečný stav série: 4:3

Reklama