Hlavní obsah

Také druhý duel o titul vyhráli házenkáři Karviné

Házenkářům Karviné chybí ve finále play-off jediné vítězství k obhajobě titulu mistrů republiky. Také druhý zápas proti Frýdku-Místku dokázali doma vyhrát, tentokrát rozdílem tří branek 30:27. Třetí finálové utkání se hraje v sobotu 14. května od 17:00 ve Frýdku-Místku.

Článek

Karvinští začali znovu velmi dobře, hráli s velkým soustředěním a dařilo se jim při střelbě. V 29. minutě vedli už o osm branek 20:12, ale Frýdek-Místek po změně stran hru přitvrdil a začal vystrkovat růžky. Karvinští však znovu zabrali a bez problémů si svůj náskok pohlídali.

K nejlepším hráčům vítězného celku patřil brankář Putera, u hostí se oproti prvnímu zápasu zlepšil Lanči, autor devíti gólů. Trenér Karviné Jiří Kekrt ocenil výkon týmu v prvním poločase, který označil za téměř bezchybný. "Škoda, že v závěru se utkání zbytečně přitvrdilo. Vím, že Frýdek nemůžeme podcenit, musíme se dobře připravit na zápas v jejich prostředí," řekl novinářům po utkání.

Trenér Frýdku-Místku Martin Lipták žehral na to, že po semifinále s Duklou Praha mělo mužstvo dlouhou pauzu. "Nebyli jsme rozehraní tak dobře jako Karviná. Ale věřím, že naši hráči neprodají kůži lacino a v domácím prostředí Karvinou pořádně potrápí," řekl Lipták.

Karviná - Frýdek-Místek 30:27 (20:14)
Nejvíce branek: Horák 10, Sobol 8/4, Laclavik 5 - Lanči 9, Heinz a Petrovský po 3. Rozhodčí: Haščík, Oťapka. Sedmimetrové hody: 4/4 - 2/2. Vyloučení: 6:10. ČK: Toms, Straka (oba Frýdek). Diváci: 1000.
Stav série: 2:0.

Reklama