Hlavní obsah

České volejbalistky dál povede italský kouč Parisi

Carlo Parisi povede dál jako hlavní trenér české volejbalistky. Italský kouč, který připravuje národní tým od února 2012 a zároveň vede italský klub Busto Arsizio, prodloužil smlouvu se svazem na blížící se kvalifikaci a případnou účast na mistrovství Evropy 2015 v Nizozemsku a Belgii.

Foto: Čestmír Folk, Právo

Italský trenér českých volejbalistek Carlo Parisi

Článek

"Byla oboustranná vůle se domluvit. Bylo cítit, že nerad odchází od započaté práce a je podstatné, že je ctěn a přijímán klíčovými hráčkami družstva," řekl ČTK předseda svazu Zdeněk Haník. Podle jeho slov má Parisi příslib všech vybraných hráček k účasti v evropské kvalifikaci. "Vypadá to, že je s většinou domluven."

Češky se v kvalifikaci střetnou se Španělkami a Slovinkami, čtvrtý účastník skupiny zatím není znám. První turnaj se uskuteční koncem května v Madridu a při druhém bude mít Parisiho výběr od 30. května do 1. června v Plzni výhodu domácího prostředí. V létě národní tým podruhé absolvuje prestižní Grand Prix.

"Jsme s Parisim domluveni na evropskou kvalifikaci a v případě postupu až do samotného mistrovství," řekl Haník. V realizačním týmu zůstala Lucie Václavíková a vedle maséra si trenér přál také fyzioterapeuta a svaz mu vyšel vstříc.

Parisi pozorně sleduje hráčky působící v zahraničí a z české extraligy si nechává každý týden posílat statistiku. Stále si nejvíce pochvaluje výkony kapitánky Anety Havlíčkové z Fenerbahce Istanbul. "Aneta je vynikající hráčka světového formátu a s její prací v národním týmu jsem velmi spokojen," řekl pro svazový web Parisi.

Širší výběr se sejde k úvodní přípravě začátkem května v Kladně. Pod Parisiho vedením volejbalistky na loňském ME v Curychu postoupily ze skupiny a měly šanci dojít do čtvrtfinále, ale proti Francii nevyužily čtyři mečboly a prohrály 2:3. Letos v lednu neprošly z kvalifikace na mistrovství světa.

Reklama