Hlavní obsah

Indiana - San Antonio 77:103Basketbalisté San Antonia porazili Indianu a mají klubový rekord

New York

Basketbalisté San Antonia zvítězili v pondělním programu NBA na hřišti Indiany 103:77 a vylepšili klubový rekord na 18 výher v řadě. Zatímco Spurs vévodí Západní konferenci i celé soutěži, Pacers poprvé v sezoně opustili první místo ve Východní konferenci. Dostalo se před ně mistrovské Miami po výhře 93:83 nad Torontem.

Foto: Pat Lovell, Reuters

Basketbalista San Antonia Tony Parker (vlevo) a George Hill z Indiany.

Článek

Indiana se v posledních zápasech trápí zejména na útočné polovině, už pošesté za sebou její hráči stříleli s úspěšností pod 40 procent a z těchto šesti utkání jen jednou přesáhli hranici 80 nastřílených bodů. Proti rozjetým Spurs, kteří vylepšili 18 let starý klubový rekord v sérii neporazitelnosti, inkasovali nejvyšší prohru na domácím hřišti za poslední čtyři roky.

V San Antoniu ale zůstávají i přes působivé vítězné tažení při zemi. "Vítězná šňůra nic neznamená, pokud nemáte titul na konci sezony. Je hezké být u klubového rekordu, ale to je pořád k ničemu, když to nedotáhnete do konce," řekl Tony Parker, jenž k výhře Spurs pomohl 22 body.

"Nikdy jsme si nedávali za cíl nějaká čísla, vyhrát divizi, udělat určitou šňůru vítězných zápasů nebo něco takového. Mluvíme pouze o tom, abychom se snažili být tím nejlepším možným týmem, až dojde na play off," uvedl trenér San Antonia Gregg Popovich.

Veselý si připsal osm bodů

Po třetí prohře Indiany za sebou se do čela konference posunulo Miami. Obhájci titulu si poradili s Torontem i bez tria opor Dwyanea Wadea, Grega Odena a Raye Allena. Na 51. vítězství v sezóně se 32 body podílel LeBron James.

V boji o postup do play off Východní konference zvítězila osmá Atlanta i devátí New York Knicks. Atlanta si poradila s Philadelphií 103:95 a Knicks i díky 34 bodům Carmela Anthonyho vyhráli v Utahu 92:83. Oba týmy tak mají stále stejný počet výher na kontě, New York má ale o dvě porážky víc.

Na západě o postup bojuje Memphis, který porazil Denver 94:92. V dresu Nuggets odehrál přes 16 minut Jan Veselý a připsal si osm bodů, tři doskoky a po jednom bloku, získaném míči a ztrátě, ale také se stihl vyfaulovat. Nuggets v závěru prohrávali 90:93 a překvapivě zahráli akci na obrovitého Timofeje Mozgova, který se z trojky netrefil.

Výsledky NBA:
Atlanta - Philadelphia 103:95
Charlotte - Washington 100:94
Chicago - Boston 94:80
Denver - Memphis 92:94 (za domácí Veselý 8 bodů a 3 doskoky)
Detroit - Milwaukee 116:111
Indiana - San Antonio 77:103
Miami - Toronto 93:83
Minnesota - LA Clippers 104:114
New Orleans - Sacramento 97:102
Utah - New York 83:92

Reklama

Související témata: