Hlavní obsah

Miami má na dosah postup do finále Východní konference

Basketbalisty Miami dělí jediná výhra od postupu do finále Východní konference zámořské NBA. Ve třetím zápase druhého kola play-off vyhráli na palubovce Washingtonu 102:95 a v sérii na čtyři vítězná utkání se ujali vedení 3:0. V čtvrtečním utkání jim přitom chyběl klíčový pivot Shaquille O'Neal, který má problémy s pohmožděným pravým stehenním svalem.

Článek

O'Neala dobře zastoupil Alonzo Mourning, jenž se na palubovky vrátil loni na podzim po transplantaci ledviny.Pětatřicetiletý veterán odehrál 35 minut, nastřílel 14 bodů a připsal si 13 asistencí. Spolu s nejlepším střelcem zápasu Dwaynem Wadem vytvořil nejúdernější dvojku Miami.

"Kvůli tomuhle ještě pořád hraji. Miluji ten pocit po vítězném utkání," zářil Mourning po zápase. Heat v dosavadním průběhu play-off ještě neprohráli, v prvním kole smetli New Jersey a nyní se zdá, že stejný osud čeká i Washington.

Z prvního vítězství v sérii se San Antoniem se ve čtvrtek v Západní konferenci radovali basketbalisté Seattlu. Supersonics se poprvé představili na domácí palubovce a po těsném vítězství 92:91 snížili stav série na 1:2.

Nejlepším střelcem utkání byl sice Tim Duncan s 23 body, dosáhnout vyššího skóre ale hvězdě Spurs zabránila těsná obrana Vitalije Potapenka. V dresu Seattlu se nejvíc dařilo s 20 body Rayu Allenovi i přesto, že v závěrečné čtvrtině netrefil ani jednou koš.

"V úvodních duelech jsme nechali soupeře, aby nám vnutil svůj styl hry. Dnes jsme byli dostatečně důrazní na obou stranách hřiště a dočkali se úspěchu," hodnotil zápas kouč Seattlu Nate McMillan.

NBA - 2. kolo play-off
Východní konference
Washington - Miami 95:102 (stav série 0:3)
Nejvíc bodů: Jamison 21 - Wade 31.
Nejvíc doskoků: Haywood 8 - Mourning 13.
Nejvíc asistencí: Arenas 14 - Jones, Wade 6.
Západní konference
Seattle - San Antonio 92:91 (stav série 1:2)
Nejvíc bodů: Allen 20 - Duncan 23.
Nejvíc doskoků: Lewis 10 - Duncan 11.
Nejvíc asistencí: Allen 7 - Parker 8.

Reklama

Související témata: